Betalt annonce
Trænger du til at komme i sommerform og skære det overskydende fedt af sidebenene? Og er du træt af at betale dyre domme for at stå i et fitnesscenter og svede? Så kan hjemmetræning være en rigtig god løsning for dig. Det er både en fleksibel, effektiv og billig måde at træne din krop på, og du kan helt selv styre, hvor, hvornår og hvor meget, du vil træne.
Lav et program
Først og fremmest er det en god ide, at du sætter dig ned og laver programmer for dine hjemmeøvelser. Begynd gerne med at lave en grundig research på nettet, for at finde ud af, hvilke øvelser, der er særligt gode til bestemte kropsdele eller eventuelle skader. Hvis du er forholdsvis uvidende indenfor området, kan det være en fordel at søge professionel rådgivning. Dette behøver ikke at være en længerevarende udgift men kan blot være et par timers sparring. Et godt råd er at lave så enkle og korte programmer som muligt. På denne måde er der større sandsynlighed for, at du får dem lavet, og at du ikke mindst laver dem rigtigt. Og hvis du ønsker at træne mere, kan du jo altid gentage programmerne.
Det rette udstyr
Når du har planlagt dine træningsprogrammer, er det tid til at overveje, hvilket træningsudstyr, du bør investere i. Undersøg, hvilke af øvelserne fra dine programmer, du kan lave uden udstyr, eller med udstyr, du allerede har derhjemme. Skriv ned, hvad du derudover vil have brug for at investere i. Noget af det mest essentielle udstyr til hjemmetræning af hele kroppen er blandt andet; Træningstøj, træningssko, træningsmåtte, håndvægte, elastikker, kettlebell. Derudover kan du, efter behov, investere i mere avanceret træningsudstyr som eksempelvis kompressionsstrømper, aktivitetsur, og pulsbælte. Men det giver sig selv, at jo mere udstyr du køber, jo dyrere bliver din hjemmetræning, og det kan derfor være nødvendigt at låne penge til det ekstra udstyr.
Planlæg din træning
Noget af det smarteste ved hjemmetræning er, at du selv kan bestemme, hvornår du vil træne. Denne fleksibilitet kan dog også hurtigt gå hen og blive en udfordring, da der ofte vil være andre gøremål eller overspringshandlinger, der kalder på dig i derhjemme. Det kan derfor være en god idé at skemalægge træningen og skrive den fysisk ind i en kalender. På denne måde ved du, hvilke dage du skal træne, og det vil føles mere som en fast aktivitet. Hvis du stadig har svært ved at holde motivationen oppe, kan du også lave træningsaftaler med din partner eller rumbo, så I kan holde hinanden op på aftaler og motivere hinanden til at yde lidt ekstra. Husk at hjemmetræning også inkluderer løbeture i det fri, og hvis du kombinerer denne cardio-træning med hjemme-styrkeøvelser, vil du med garanti få sommerkroppen i hus.