Tre ting du kan overveje, når du vil dyrke motion med dit barn

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Har du født for nyligt, og overvejer du at starte med at dyrke motion med dit barn, findes der flere muligheder for aktiviteter i kan lave sammen. Rent praktisk vil motion skabe behovet for at tage bade, og få en god nats søvn oven på diverse anstrengelser. Derudover kan motion bruges som et effektivt værktøj for at komme lidt væk fra dagligdagens tanker. Derfor får du her tre bud på ting du skal tænke på, når du har fået barn, og overvejer at dyrke motion med den lille ny.

Overvej et badekar

Efter motion skal dit barn i bad. her findes der også mange forskellige præferencer for hvordan det skal foregå. Et populært valg er dog at købe et babybadekar, der passer til en håndvask, og gør det nemt at pleje dit barn.

Her vil du også kunne finde modeller der kan pakkes sammen, og dermed kan være nem at have med når du skal ud ad døren og på farten. En fordel ved babybadekar er, at de som regel er dejligt bløde, så dit barn ligger helt perfekt.

Du kan finde modeller både for helt små babyer, og også finde modeller til når dit barn er vokset til hvad der svarer til omkring 35 kg. Badekar kan fås med bundprop, så det nemt kan tømmes for vand, og er som regel nemme at holde rene.

Et andet produkt du med fordel kan anskaffe dig, er en badestol til din baby. På den måde opnår du sikker støtte, så din baby bliver hvor han/hun skal. Derudover kan du få begge hænder fri, så du kan bade barnet.

Hvilken seng skal jeres barn have?

Når du har været ude og dyrke motion med dit barn, og i har været i bad, kan det være rart at kunne komme hjem i sin egen seng. Derfor kan du allerede på et tidligt tidspunkt lære dit barn at sove i sin egen seng.

Der findes mange forskellige muligheder for senge, hvor du kan få en tremmeseng med aftagelig side, hvor åbne sider gør det nemt at gå til, når sengen skal redes. Du vil få disse tremmesenge med børnesikring, så du ikke skal tænke på sikkerheden ved aftagelig side.

Derudover kan du få forskellige tremmesenge i mange størrelser og former, hvor nogen også kan omdannes til sofa, når dit barn er vokset ud af den.

Vær forberedt på et psykisk hårdt forløb

Når din krop har ændret sig under graviditet, kan det netop være sundt at dyrke motion med dit barn. Du skal dog være opmærksom på hvordan du har det. Det lyder måske basalt, men mange gravide og nye forældre kan få tendenser til angst, hvor du kan se frem til et forløb, der vil blive hårdt for psyken. Du vil kunne opleve stres og pres, fordi kroppen netop har ændret sig for at udvikle barnet.

Dit stressniveau kan blive påvirket af uvisheden om hvordan graviditeten forløb, og hvad du gik i møde. Det er altså ikke unormalt at man som gravid mister fodfæstet for en stund. Nogen oplever dog, at det at blive mor og tage nye beslutninger, starten på et liv uden angst.

Hvis motion og det at komme lidt væk fra hjemmet ikke hjælper mod din angst, kan det være en god idé at gå i angstbehandling, hvis du frygter for dit eget og barnets helbred, eller tidligere har kæmpet med angst, og er bange for, at det udvikler sig yderligere ved graviditet. Tanker kan fylde meget, hvor graviditet kan medvirke som en forværring af angsten.

En behandling kan være med til at forebygge angst, eller lære dig at håndtere det, når angsten opstår.

Del.

Skriv en kommentar