Sportsrejser – derfor kan det sagtens være en god ferie!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

De fleste danskere, der skal på ferie, har ikke en sportsrejse i tankerne som det første, når der skal slappes af. Langt de fleste tænker på glansbilledet om en bagende sol og en liggestol ved en pool. Det ene behøver dog ikke udelukke det andet, og derfor slår vi i dagens artikel et slag for, at man overvejer en sportsferie, næste gang der skal bestilles ferie til dig og dine nærmeste.

At røre sig kan sagtens være afslappende

Der er en generel holdning til, at det ikke er muligt at slappe af, hvis man er meget fysisk aktiv. Det mener vi dog ikke er rigtigt. Der er mange gode grunde til at holde kroppens fysik i gang, når man er på ferie. Vi vil gennemgå nogle af disse herunder.

Før vi dog vil gennemgå disse, så vil vi gerne adressere en anden generel holdning, der er omkring sportsrejser. De kan sagtens være dyre, hvis man gør dem dyre – men det er bestemt også muligt at gøre dem billige. Ønsker man at komme på en af de dyrere sportsrejser, så kan man overveje at bestille sin rejse på afbetaling. Det gør ikke ferien billigere, men det kan være en god hjælp at dele sine betalinger for sportsferien op.

Du slapper godt af efter at have været aktiv

Har du prøvet at være ekstremt fysisk aktiv og herefter følt dig dejligt udmattet? Det kræver ofte ikke mere end en halv til en hel time at blive meget udmattet, og herefter er der rig mulighed for at slappe af på en solstol ved en pool. Du sover ofte også bedre, når du har fået rørt dig.

Følelsen af at have rørt sig er skøn

Har du prøvet at spille en god omgang fodbold eller løbet en længere tur? Følelsen efterfølgende er skøn, og denne følelse bliver ofte forstærket, når man er på ferie og har mulighed for at slappe af ved stranden eller poolen.

Der er mange psykologiske fordele ved fysisk aktivitet, og selv man drager på ferie, så er det ikke ens betydende med, at man bør sætte sit aktivitetsniveau på hold. Aktiveringen af produktionen af endorfin i kroppen bør ikke pauses, selvom man er afsted på en ferie, og det er i høj grad dét, som fysisk aktivitet på en sportsferie kan være med til at aktivere. Følelsen af lykke er fantastisk, og vi ønsker for alle vores læsere, at de kontinuerligt holder produktionen af endorfiner oppe – det gælder hvad end man befinder sig i en almindelig arbejdsuge i Danmark eller er taget på ferie.  

Giv en sportsrejse som gave til din nærmeste

Er du blevet inspireret af ovenstående, så kan en sportsrejse sagtens gives som en oplevelsesgave. Din kæreste vil uden tvivl blive lykkelig over at modtage en sportsrejse i gave. En sportsgave er en fantastisk måde at være sammen på og samtidig holde sundheden i top.  

Del.

Skriv en kommentar