Sportspleje – Midler til forebyggelse og behandling af skader

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Sportspleje er et meget bredt emne, og har flere forskellige betydninger. Overordnet set kan sportspleje dog beskrives som forebyggelse, behandling og genoptræning af skader.

Sportspleje bliver brugt i stor grad i alle sportsklubber og foreninger til både kamp og træning.

Hvad findes der af sportspleje?

Køle- og varmeprodukter: Køle- og varmeprodukter bruges til at øge eller mindske blodtilførslen til et bestemt område på kroppen, lige efter akut skade eller under den efterfølgende skadesbehandling. Ved akut skade skal der hurtigst muligt kulde/is på det ramte område på kroppen. Lær mere om dette med RICE-metoden. I den efterfølgende skadesbehandling kan bruges varme til at mindske skadesperioden. Af køle- og varmeprodukter kan nævnes: Varmecreme, isposer og isspray.

Tapeprodukter: Tapeprodukter bruges ofte i forbindelse med forstuvninger eller ledbånds- og muskelproblemer. Den primære effekt er, at stimulere sansecellerne i huden, for at øge sanseinputterne, så musklerne får leddene til at reagere hurtigere. Den sekundære effekt er, at give kroppen nogle kunstige ledbånd, og overføre noget stabilitetsfunktion fra ledbånene til musklerne. Af tapeprodukter kan nævnes: Sportstape og kinosiotape.

Del.

Skriv en kommentar