Sport på skoleskemaet

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Der snakkes ofte om, hvordan børn og unge bliver mere og mere usunde. Mange eksperter peger på, at den øgede digitalisering i dagligdagen har en stor indflydelse på, hvor meget børn og unge bevæger sig. Til trods for at anbefalingen er minimum 10.000 skridt om dagen, så er der rigtigt mange tegn på, at disse skridt forsømmes af mange danske unge.

Et af de steder, hvor børn og unge tilbringer langt det meste af deres tid, er på landets uddannelsesinstitutioner. Her er idéen naturligvis at viderebringe viden til eleverne. Det vil dog være oplagt at stille spørgsmålstegn til, om landets uddannelsesinstitutioner har et ansvar i at få gjort vores unge sundere.

Er der nok sport på skoleskemaet i dag?

Idræt og lignende fag er, på de fleste skoler, en fast bestanddel af skemaet.  Ofte er der dog kun tale om 45 minutter om ugen, hvilket naturligvis er bedre end ingenting – men det er ganske få minutter i forhold til, hvad anbefalingerne lyder på.

Mange af de unge har sportsaktiviteter udenfor skoletiden, men der vil også være børn og unge, der suges ind i den digitale verden, når først skoleklokkerne har ringet skoledagen færdig.

Derfor kan der spekuleres i, om man bør optrappe antallet af idræt- og andre sportstimer på landets uddannelsesinstitutioner. Det vil naturligvis kræve flere ressourcer, og eleverne vil højst sandsynligt skulle være ansvarlige for endnu flere afleveringer – men hvis det i sidste ende kan være med til at gøre vores unge sundere og mere raske, så bør diskussionen sættes på dagsordenen.

Skulle du lige nu sidde med en skoleopgave, som du har lidt svært ved at løse, så kan man hos Inspo finde hjælp og vejledning til afleveringer og opgaver.

Viden omkring fødevarer er ikke ret udbredt

Generel viden om kalorieindtag, kalorieunderskud og -overskud er generelt noget, som der er mangel på undersivning i. Det er ikke mange af landets børn og unge, der er klar over, hvad et kalorieoverskud reelt set indebærer samt konsekvenserne heraf.

Del.

Skriv en kommentar