Skal du på idrætsefterskole?

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Annonce

Hvad med et år, hvor du bare hygger? Hvad med et år, hvor du bare laver, hvad du har lyst til? Du kan ikke få lov til slappe af, men du kan få lov til ikke at læse? Hvad med at tage et helt år, hvor du holder en pause imellem alt uddannelsen, hvor du bare dyrker noget andet. Måske i stedet for du bruger din hjerne konstant, så kan du få lov til at dyrke din krop i stedet. Hvad med at møde en masse mennesker, med fælles interesser og fælles gode grunde til at være, hvor I er? Hvad med at tage et ophold på en efterskole? På et af landets fede idrætsefterskoler?

Kan du lide at dyrke motion?

Kunne du lide at lege, da du var barn? Kunne du lide at bevæge din krop og lave ting udenfor som barn? Kunne du lide at spille sport med dine venner, da du var barn? Hvis svaret er ja til alle disse, så er en efterskole svaret til dig. Så vil du elske at tage på en efterskole med masser af idræt. Så kan du få lov til at dyrke så meget sport, som du overhovedet kunne have lyst til. Og du kan få lov til at vise det frem for alle fuldkommen. Du kan blive valideret på din sport og på dine evner indenfor denne sport.

Men det er ikke alt sammen leg og sjov. Det er faktisk ikke så meget leg, hvis man synes at have fyldt sit skema ud, ikke er leg. Fordi du får fyldt dit skema ud, fuldkommen. Du får altid noget at lave. Du skal nemlig altid lave noget. Hvis du ikke laver noget, så gør du noget forkert. Det er næsten umuligt, fordi disse idrætsefterskoler er skruet sammen, så de får eleverne til altid at lave noget. Altid at bruge deres kroppe. Altid udvikle deres kroppe.

Du skal være klar på lidt af hvert

Du skal altid være klar på at dyrke sport eller tage armbøjninger når som helst, eller løbe en tur når som helst. Det er nemlig den mentalitet, der er på en efterskole. I det at de skal skubbe din krop på det yderste, og give dig lidt disciplin, så skal du kunne tage armbøjninger inden du spiser for eksempel. Det er sådan de er skruet sammen på efterskoler. Og det er det, som gør det sjovt og spændende. Det, at du aldrig helt ved, hvad dagen kommer til at byde på. Du skal være klar til lidt af hvert.

På samme måde, må du ikke være kræsen. Du skal kunne spise hvad de giver dig, ellers får du ikke nok energi til al den motion. Og du skal være klar på at spise rigtig meget, fordi du forbrænder så meget. Hvis du ikke spiser det hele, så kan du dratte omkuld. Hvis du ikke spiser til alle måltiderne, så tager du ikke ordentlig muskelmasse på. Og så kan du ikke følge med. Det er et hårdt program, men det er også sjovt. DU får et godt fællesskab ud af dette!

Del.

Skriv en kommentar