Skal det være dyrt at leve sundt?

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Der kan være mange gode og mindre gode undskyldninger for ikke at leve sundt. En af undskyldningerne lyder som følger; det er for dyrt at leve sundt. Her refereres der til, at der skal bruges penge på både træningstøj, træningsudstyr, kosttilskud osv. Men behøves det virkelig at være dyrt at føre en sund livsstil? Dette vil vi en gang for alle søge svar på. Vi deler alle svarene med dig her.

Alle har råd til at vælge den sunde livsstil

Det er en skrøne, at man skal have et velbetalt job eller en stor opsparing for at leve sundt. Det handler i hvert fald langt hen ad vejen om at prioritere rigtigt. Bruger du alle dine penge på tøj, møbler og rejser, så kan det forklare, hvorfor du ikke føler, at der er penge til kosttilskud, træningsudstyr m.v.

Der er intet, der er rigtigt og forkert, når det kommer til livsstil, men du bør gøre op med dig selv, hvad der er vigtigst for dig. Kommer du frem til, at din sundhed og velvære er vigtigst, så bør du også være villig til at investere i dette – både økonomisk og ikke mindst tidsmæssigt.

Har du en presset økonomi, fordi du gennem årene har optaget en række små lån med meget høje renter, så kan du anmode om et samlelån hos Santander i dag.

Hvad bruger sunde mennesker penge på?

At føre den sunde livsstil er forbundet med nogle udgifter – det er ingen hemmelighed. Vil du gerne have et overblik over, hvilke udgifter der følger med livsstilen, så skal du læse lidt videre. Vi bringer nemlig svaret herunder:

  • Træningstøj- og sko
  • Træningsudstyr (hvis du ikke træner i fitnesscenter)
  • Kontingent til fitnesscenter
  • Kosttilskud (hvis du ikke kan dække dine behov gennem kosten)

Skal man leve sundt, så har det selvfølgelig også rigtig meget at sige, hvad man drikker og spiser i hverdagen. Set fra et sundhedsmæssigt perspektiv, så skal man så vidt muligt holde sig til frugt, grøntsager, fedtfattigt kød og fisk. Modsat USA, så er det i Danmark ikke dyrere at leve sundt end usundt, hvorfor du ikke skal være rad for et voksende madbudget. Det handler bare om at undgå impulskøb, lave madplaner og gå efter de gode tilbud i supermarkederne.

Det kan tage tid at implementere nye vaner

Vil du gerne leve sundere, så skal du forsøge at skille dig af med dine dårlige vaner, hvis du har sådan nogle. Det kan f.eks. være, at du ryger, drikker for meget sodavand, sover for lidt eller spiser lidt for store portioner. Disse vaner skal du skifte ud med nogle sundere af slagsen. Gør det f.eks. til en vane at træne hver anden dag, drikke 2 liter vand om dagen, spise havregryn til morgenmad m.v. Denne livsstilsændring kan tage tid og vil helt sikkert kræve en masse energi og pågåmod, men intet er umuligt. Dine venner og familie vil helt sikkert heppe på dig, og når du er i mål, så vil du komme til at stå endnu stærkere.

Del.

Skriv en kommentar