Sådan undgår du ømme muskler efter fysisk træning

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Annonce

Hvis du er meget aktiv, kender du sandsynligvis til ømme muskler. Det kan opstå efter en hård træning i fitnesscentret. Oftest er det også meget træls og ubehageligt, da hver bevægelse kan gør ondt. Dyrker du særligt meget sport på et eventuelt højt plan, er det ekstra vigtigt, at dine muskler kan reparere sig selv igen hurtigt. Grundet dette er kosten essentiel, da det, vi spiser, er byggesten for vores musklers opbygning. Mange atleter gør derfor brug af både fysioterapeuter, kiropraktorer og massører. Det bliver dog hurtigt en dyr fornøjelse for den mere almene person. Hvordan kan du så slippe for ømme og trætte muskler?

Tag tid væk fra træningen så dine muskler kan opbygges igen

Når man eksempelvis styrketræner, presses musklerne til deres yderste. Man kan egentlig forklare det med, at man ødelægger musklerne, og at de så skal bygge sig op igen efterfølgende. I denne opbyggelsesproces sker der også en forstørrelse af musklen. Den vil gerne kunne holde til mere, næste gang du tager i fitness. Musklen bygger derfor ekstra muskelfibre på sig selv – hvis der altså er nok energi og mad i kroppen til at tage fra.

Her kan musklerne eksempelvis også bruge ens fedt i kroppen til at danne større muskler. Det er altså ikke flere muskler, man træner sig til, men større og mere markerede muskler da fedtprocenten også falder.

Selvom kroppen er ret dygtig til at gendanne sig selv, tager den gerne imod en hjælpende hånd. Det er selvfølgelig vigtigt at tage tid væk fra træningen, så din krop rent faktisk har tid til at hele. Derudover er massage en skøn måde at hjælpe musklernes heling på vej. Heldigvis er der gennem de sidste par år blevet produceret værktøjer, så man selv kan lave massagen derhjemme. Særligt er skumruller blevet populære samt små hårde bolde med ’pigge’. Ligeledes har massagepistoler også fået stor succes – og ikke uden grund.

Køb en massagepistol og undgå ømme muskler

En massagepistol er såmænd blot en maskine, der enten vibrerer, pulserer eller roterer rundt på din muskel. Dermed giver den en dybdegående massage. De fleste maskiner er lavet sådan, så man selv kan gøre det og endda også nå det ømme sted omme på ryggen. Der kan være stor forskel på de forskellige massagepistoler og deres evner. Derfor kan det også være en god ide at undersøge og læse om, hvilken massagepistol der er den rette for netop dig og din krop.

Når det omhandler ens krop, burde man ikke gå ned i kvaliteten. Find derfor et produkt som har flere forskellige hoveder og muligheder. Så kan du skifte formen på massagepistolen, så massagen bliver helt perfekt til dine ømme muskler. Så slipper du hurtigt for en øm og træt krop.

Del.

Skriv en kommentar