Sådan kan du også komme i kalorieunderskud

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Det er ganske velkendt, at et kalorieunderskud er nødvendigt for, at man taber sig. Har man et brændende ønske om at tabe nogle kilo, så bør man være opmærksom på sin egen ligevægtsindtag. Holder man sig under dette, så vil man (alt andet lige) tabe sig i vægt.

Der er basalt set to måder at komme i et kalorieunderskud på. Enten ved at spise mindre (eller sundere) eller ved at bevæge sig mere. En gåtur på 30 minutter kan eksempelvis være med til at forbrænde 200 til 300 kalorier. Formår du dog ikke at befinde dig i et kalorieunderskud i en længere tidsperiode, så vil din krop ikke smide de kilo, du går og ønsker.

Det er dog ikke altid, at det er lige spændende at komme ud og gå en lang tur. Derfor kan det være rart med nogle alternativer, der kan være med til at give et kalorieunderskud, og som samtidig ikke er en sur tjans i hverdagen. Det er dette, som vi kigger nærmere på i denne artikel, hvor vi vil komme med vores bedste tips til, hvordan du gør kalorieunderskuddet lidt sjovere at komme i.

Tag trapperne op

Har du en arbejdsplads i højere luftlag, hvor du normalt tager elevatoren op? Eller bor du i en lejlighed, hvor der i bygningen er både en elevator og en trappe? Så kan vi varmt anbefale dig at tage trapperne op. Selvom det ikke lyder af meget isoleret set, så kan man hurtigt komme op og have forbrændt en god portion kalorier i løbet af en måned, ved at man tager trapperne til hverdag.

Lagengymnastik sætter forbrændingen i gang

Du har måske hørt det før. Sex forbrænder kalorier, og ofte mindst ligeså meget som en rask gåtur. Videnskab.dk gennemgår her et canadisk studie, som blandt andet viser, at lagengynmastik kan være med til at forbrænde:

  • Gennemsnitligt 4,2 kcal pr. minut (mænd)
  • Gennemsnitligt 3,1 kcal pr. minut (kvinder)

Der kan derfor være god idé i at sætte gang i aktiviteterne derhjemme. Savner man ekstra spænding, så kan man overveje, om sexlegetøj kan være med til at gøre akten under lagnerne endnu mere hede.

Rengøring i hjemmet

Selvom det ikke lyder som verdens sjoveste aktivitet, så kan du med rette tage en omgang med støvkosten og støvsugeren lidt oftere derhjemme. Der er nemlig rig mulighed for at forbrænde kalorier mens du gør rent. Derudover gør du noget godt for dig selv – for hvem elsker ikke et rent hjem?

Tag en tur i svømmehallen

Er det lang tid siden, at du har været en tur i svømmehallen? Så har du nu en fantastisk god grund til at komme afsted. Ifølge Alt.dk kan du nemlig forbrænde 100 kalorier ved blot 15 minutters svømning. Det afhænger naturligvis af intensiteten, men hvorom alting er, så er det altid sjovt at lave nogle aktiviteter, men ellers ikke normalt tager sig til.

Kalorier behøver bestemt ikke at være et kedeligt emne. Selvom det for mange kan være en videnskab for sig, så er der i bund og grund blot tal om simpel matematik.

Del.

Skriv en kommentar