Sådan får du en aktiv og sund familie

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Alt for mange danske familier døjer med overvægt. Overvægt i en tidlig alder vil kunne give gener senere i livet og forringet livskvalitet. Det samme gælder, hvis man er overvægtig i en sen alder. Her kan overvægten være med til at forkorte levetiden, og generne kan blive kroniske. Derfor er det utrolig vigtigt, at man som forælder tager teten og motiverer sin familie til at være sund og aktiv. I det følgende vil du kunne finde inspiration til, hvordan du gør det. Ønsker du at få endnu mere inspiration indenfor dette emne, så kan vi på det varmeste anbefale helsebloggen hos Herbanordic, som ugentligt kommer med nyt og spændende indhold indenfor sundhed, ernæring og helsekostprodukter.

Sport til børnene

De fleste børn er glade for sport, fordi de kan lide at bevæge sig og har meget energi. Alligevel er det en god idé, at du som forælder opfordrer dem til at dyrke motion. Nogle gange kan det endda være nødvendigt, at du kræver, at de skal dyrke en eller anden form for sport. Sørg for at gøre dette allerede i en tidlig alder, så sport bliver en del af deres hverdag.

Hvis du har børn, der er færdige med 9. klasse, er det en god idé at opfordre dem til at tage på en aktiv efterskole – det er de fleste efterskoler heldigvis i dag. Mange efterskoler har endda særlige linjer med fokus på forskellige sportsgrene. Det gælder blandt andet gymnastik, fodbold, håndbold, løb osv. Så kan dit barn få lov at dyrke den form for motion, som han eller hun nyder mest. Er dit barn til fodbold, er en fodboldefterskole et godt valg.

Træningsmaskiner i hjemmet

Få et løbebånd eller en anden træningsmaskine i huset. Det er ikke kun jer voksne, der vil komme til at bruge den, eftersom børn og unge er vilde med sådanne maskiner. Placér den gerne i stuen, hvis du har plads, så er der større chance for, at den vil blive brugt, da man så kan snakke med andre og se tv imens.

Dyrk motion sammen

Det er en rigtig god idé at have nogle faste vaner – for eksempel, at I som familie dyrker motion sammen. Det kan blandt andet være daglige eller ugentlige gåture, løbeture eller noget helt andet. Bare sørg for at være aktive sammen i ny og næ, så I motiverer hinanden.

Vær et forbillede

Som voksen er det dig, der skal være et forbillede for dine børn. Det nytter ikke at opfordre dem til at være sunde, hvis du selv bare ligger på sofaen dagen lang. Hvis dine børn skal ud at røre sig, skal du også.

Del.

Skriv en kommentar