Sådan får du din cykel med rundt i Danmark

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Danmark er fyldt med cykelstier. Både i byerne og på landet er der smæk fyldt med stier til at cykle på. Rundt omkring i landet er der også anlagt stier, der er specielt anlagt fordi det er et kønt område, så disse er bestemt en cykeltur værd. Danmark er et folk af cyklister, og nogle mener endda, at cyklerne er en af grundene til, at vi er en af de lykkeligste folk. Men hvordan kommer du nemmest muligt rundt i Danmark med din cykel, så du kan nyde alle de dejlige cykelstier? Læs med her og få svaret.

Med bil

Hvis du har en bil, kan du transportere din cykel med cykelstativ på dit anhængertræk. Dette kræver dog, at du har et anhængertræk, hvorpå der kan hænge et cykelstativ. Hvis ikke du allerede har et anhængertræk, kan du finde et sted, hvor du kan få lavet en montering af anhængertræk. Dette kan dog nemt komme op og koste omkring 5000 kr., så dette er en investering, du kun skal lave, hvis du er sikker på, at du får brug for det. Et anhængertræk er dog nyttigt i mange situationer – ikke kun til et cykelstativ.

Bilen er langt den nemmeste måde at få transporteret din cykel rundt på, da du helt selv kan bestemme, hvor du vil køre hen og hvornår. Men hvis du ikke har anhængertræk eller en bil, er der også mulighed for offentlig transport rundt i landet.

Med tog

Hvis du ikke kan transportere din cykel rundt med din bil, kan du også altid tage den med i toget. I toget kræver det, at du køber en ekstra cykelbillet til din cykel, før du må tage din cykel med i toget. Det koster lidt ekstra, men det er til gengæld rigtig nemt at tage din cykel med i toget, da de fleste tog har en cykelvenlig indgang. Toget er selvfølgelig ikke lige så nemt som i bil, da du i bil kan køre lige derhen, hvor du vil, mens du i toget er bundet til stationer. Men så kan du heldigvis bare cykle fra stationen til din ønskede destination.

Hvor skal du tage hen?

Men hvor i landet skal du så transportere din cykel hen – bag på din bil eller i tog? Der findes mange gode cykelstier. Især langs de danske kyster kan du finde gode stier med flot udsigt. Disse mange ruter kan du fine online på f.eks. cyklistforbundets hjemmeside. Udover dette kan du også finde mountainbikeruter mange steder i landet, hvor du kan prøve kræfter med mountainbiken på udfordrende stier på bakker eller i skove rundt omkring i Danmark.

Så smid din cykel op på cykelstativet og hav en god cykeltur!

Del.

Skriv en kommentar