Sådan bliver du en bedre fodboldspiller

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Drømmer du om at blive den næste Ronaldo, men ved ikke hvad du skal gøre, for at blive lige det ekstra bedre end alle de andre? I så fald skal du læse med her, hvor vi kommer med vores bud på, hvad du kan gøre for at blive en endnu bedre fodboldspiller, end du er i forvejen.

Det rigtige gear

Som i så mange andre sportsgrene har udstyret stor indflydelse på, hvor godt man præsterer. For fodbold gælder det selvfølgelig, at støvlen er det vigtigste udstyr. Det er derfor alfa og omega at du finder den helt rigtige støvle til din spillestil, hvis du vil være en bedre fodboldspiller.

Når du skal vælge din nye fodboldstøvle, er det første skridt at beslutte, hvilket underlag din nye støvle skal bruges på. Der er nemlig stor forskel på, hvilket underlag hver enkelt støvle er bedst velegnet til – og producenterne hjælper dig endda, ved at skrive hvilket underlag hver støvle passer til. Der findes både støvler der er bedst velegnede til fast underlag, blødt underlag, hårde overflader, kunststofbaner med mere – så husk at være opmærksom på dette når du vælger din nye støvle.

En anden ting der er værd at overveje, er hvilket materiale din fodboldstøvle skal være i. På trods af at det ikke er vanvittigt vigtigt, kan det være en fordel at kende til fordele og ulemper ved de forskellige materialer. Er du f.eks. en teknisk spiller hvor komfort og førstegangsberøring er vigtig, er skind- og læderstøvler generelt at foretrække. Er du derimod en spiller med masser af fart, er mikrofiber et godt valg, på grund af letheden. Har du forelsket dig i nogle støvler der springer budgettet, kan du låne penge og få din drømmestøvle. Du vil uden tvivl blive glad for det.

Din krop er dit værktøj

Som fodboldspiller er det kondition og fysik altafgørende for, hvor god du er og hvor god du kan blive på banen. Jo bedre form du er i, jo mere vil du kunne give dig fuldt ud i hver kamp. Samtidig bliver du bedre til at træffe beslutninger på banen, fordi din udmattelse ikke holder dig tilbage. Bedre fysik vil også gøre dig bedre i nærkampe, som der jo kan være en del af i en fodboldkamp. For at forbedre din kondi og din fysik, bør du ugentligt træne både konditionstræning og styrketræning.

Da din krop er dit vigtigste værktøj på banen, er det også en god idé at forebygge skader, som mange fodboldspillere ofte døjer med på et tidspunkt i deres karriere. En af måderne du kan gøre det på, er ved at dyrke yoga. Yoga øger din smidighed i hele kroppen og vil på den måde bidrage til, at du undgår led- og muskelskader. Er skaden sket kan det kun gå for langsomt med at få den behandlet – her kan fysioterapi være en stor hjælp.

Øvelse gør mester

Sidst men ikke mindst, kræver det selvfølgelig at du øver dig. Ingen bliver mester over en dag, og hvis du virkelig vil være den bedste på banen, skal du lægge mange timer i træningen. Du skal både træne din fysik, din teknik og din løbeform. Nogle af de ting der er gode at øve, er selve dine spark og berøringer med bolden – det kan du både gøre alene eller med andre. Herudover kan du øve dig i at være taktisk klog på banen. Ofte er det ikke den hurtigste spiller, men derimod den spiller der positionerer sig bedst på banen, der når hurtigst frem til bolden.

En anden måde at blive bedre på, er ved at spille med nogen der er bedre end dig, så du hele tiden bliver udfordret. På den måde er du tvunget til at arbejde lidt mere for det og kan ikke hvile på laurbærrene. Husk også at lytte til kritik og være åben for at forbedre dig, selvom det en gang i mellem kan være hårdt at høre.

Del.

Skriv en kommentar