Så meget gavner sport og hobbyer din trivsel

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Annonce

Er du klar over hvor positiv en indvirkning sport og hobbyer har på menneskers trivsel? Fysisk aktivitet og sport, har vist sig at have en gavnlig effekt på både trivsel og kroppen hos mennesker i alle aldre. Særligt i barndommen, og når kroppen stadig er ung, men også når man er ældre. Følelsen af at være en del af en sport, enhed eller en hobby, kan udover den fysiske gavnlige effekt, også have indflydelse på den mentale sundhed og trivsel.

Kender du følelsen af at lykkes med noget du har arbejdet på? Følelsen af holdkammerater der støtter hinanden. Følelsen af at være en del af noget som er større, eller følelsen af personlig udvikling. Hvis du kender til disse følelser, så ved du nok at det ofte er følelser der følger med det at dyrke en hobby, sport og igaming. Hvis du ikke kender til disse følelser, så går du helt sikkert glip af noget.

Utallige undersøgelser har vist at udførelsen af fysisk aktivt arbejde, har en tydelig positiv indvirkning både på kroppen fysisk og mentalt i hjernen, hos mennesker i alle aldre. Mange undersøgelser er lavet på børn, som viser at fysisk aktivitet øger koncentrationsevnen, indlæringsevnen, socialt samvær og trivslen. Lignende undersøgelser er foretaget hos voksne og viser at fysisk aktivitet kan have en positiv indvirkning på folk med psykiske lidelser, fx som depression eller angst.

Desuden er der ingen tvivl om hvad fysisk aktivitet kan gøre for kroppen, og ikke nok med at kroppens led, muskler og sener styrkes, så udledes der det såkaldte ”lykkehormon” i hjernen. Desuden har man hos mange oplevet at øget motion og aktivitet, skaber mere energi og overordnet overblik i dagligdagen.

Overordnet mental trivsel, er hos mennesker ofte baseret på lykkefølelser, følelsen af at passe ind et sted, og følelsen af belønning. Hvordan disse følelser opnås, ændrer sig fra barn til voksen. At dyrke en hobby eller en sport, er en rigtig god måde at styrke selvværdet, opleve succes med noget, og til at få følelsen af at være del af et større fælleskab.

Sporten kan sagtens være bag computerskærmen

Esport og igaming er en sport og hobby som er blevet betydelig større de seneste år. Årsagen til dette, er den øgede interesse indenfor Esport, og fordi at så mange kan være med her. Digitaliseringen af vores verden tillader at mennesker over hele jordkloden kan mødes sammen og spille. I denne sport er sammenholdet og fælleskabet så stort at det rækker sig på tværs af landegrænser.

Med ordet Esport og igaming kommer nok en del meninger og holdninger som går begge veje. Måske tænker du at det er usundt at sidde foran skærmen mange timer af døgnet, men der er faktisk mange fordele ved at lade dit barn dyrke sin hobby via computeren, eller selv at gøre det. Det er nemlig vist at gaming styrker reflekser, og forskellige evner som fx evnen til at tænke løsningsorienteret og udtænke strategier.

Personer som har gamet rigtig meget, er ofte meget logisk tænkende og det er yderst stimulerende for hjernen at spille computerspil. Desuden er det også en måde at skabe sociale relationer, ofte også på tværs af landegrænser. Mange som gamer er desuden dygtige til engelsk da det er det sprog som oftest bruges på internettet.

Del.

Skriv en kommentar