Pas på dine tænder og beskyt dem under sport

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Annonce

Mange går op i deres udseende, men få ting har så stor en effekt som et smukt smil. For nogle betyder det, at tænderne skal være lige og skinnende hvide, mens det for andre blot betyder rene og velplejede tænder. Uanset hvad, vil der blive lagt mærke til, hvis man aldrig børster tænder, og man vil opleve store tandproblemer på længere sigt, hvis man ikke passer på dem. Når man dyrker farlige sportsgrene som f.eks. boksning eller karate, er det også vigtigt at passe på tænderne. Her kan en tandbeskytter være yderst effektiv. Disse sportsgrene involverer både slag og spark, og hvis man et uopmærksomt øjeblik ikke får afværget, kan man nemt ende med et hårdt slag på munden. Det kan få slemme konsekvenser for ens smil.

Tænderne skal passes og plejes – besøg din tandlæge i Silkeborg

Noget af det første man lægger mærke til hos en person, er ansigtet, øjnene og smilet. Derfor er det vigtigt at have velplejede og sunde tænder, hvis man vil gøre et godt førstehåndsindtryk. Uanset om man skal på date, til familiefest eller til jobsamtale. Det er vigtigt at passe på de tænder, man har, for hvis de først bliver ødelagte, kommer de ikke igen, hvilket ellers kunne være en stor fordel. Det gælder om at gå op i den daglige pleje. Man skal huske at børste tænder to gange om dagen, bruge tandtråd og jævnligt besøge sin tandlæge i Silkeborg – gerne to gange om året. Læs mere her. Men det gælder også, når man dyrker farlige sportsgrene. Med farlige sportsgrene menes der sportsgrene med en høj grad af direkte kontakt, som f.eks. kampsport, MMA, boksnings, karate, mv. Her er chancerne for skader på tænderne betydeligt højere end ved andre sportsgrene som f.eks. fodbold, svømning eller badminton, da man slår og sparker på hinanden, og er i tæt fysisk kontakt.

Brug en tandbeskytter, og husk din tandlæge står klar til at hjælpe

Når man dyrker en farlig sportsgren, skal man altså huske at beskytte tænderne. Det gøres bedst med en tandbeskytter. Den beskytter tænderne mod slag eller spark, men den hjælper også mod hjernerystelser. De mest populære tandbeskyttere bruges i overmunden, og fremstilles i et blødt materiale, som sænkes ned i kogende vand en kort stund. Derpå kan de tilpasses ens tandsæt nemt på få minutter. Ofte kommer de med en smart holder, så man kan have dem med i sportstasken, også når der er brugte og dermed fulde af savl. De fås i forskellige farver og også gennemsigtige, hvis man foretrækker det. Hvis man alligevel skulle være så uheldig at skade tænderne under sport, så er det vigtigt at opsøge en professionel tandlæge i Silkeborg, så man kan få tilset problemet. Det kan også være nødvendigt med behandling hos en specialtandlæge. Mange lider af tandlægeskræk, og derfor er det vigtigt, at man føler sig tryg ved den tandlæge i Silkeborg, man vælger. Hvis man f.eks. slår en tand ud eller skal have rettet tænder, kan en tandlæge sagtens hjælpe med det.

Del.

Skriv en kommentar