Padel tennis er en super sport for hele familien

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

I syden har padel tennis været enormt populært i mange år. Faktisk er det den næstmest populære sportsgren i Spanien lige efter fodbold. Selvom sporten er forholdsvis ny her i Norden, så er den på kort tid blevet superpopulær. 

Padel tennis er det nye superspil for hele familien, og også du kan hoppe med på padel bølgen her i Danmark. I denne artikel har vi samlet alt, hvad du bør vide om denne sjove nye sportsgren.

Padel tennis kort og godt

Padel tennis spilles normalt på en doublebane, hvor man spiller to mod to, men man kan sagtens spille en mod en. Det kan beskrives som en kombination af tennis og squash, da man også kan tage væggene i brug til at skyde bolden i mod. Padel tennis kan spilles både udendørs og indendørs, men det kræver at banen har vægge, som man kan bruge som bander. 

Spillet varer normalt længere tid, så det handler om at være udholdende. Spillet udføres med et padel tennis bat, som har et kortere greb, en hård overflade og, i modsætning til en tennisketcher, ingen strenge. Bolden, som man spiller med, ligner en lille udgave af en tennisbold.

Spillets regler

Padel tennis spilles på en indendørs eller udendørs bane, som er 20 x 10 meter. I midten af banen opsættes et net, som bolden skal skydes over. Hvis i spiller på udendørs bane skal der også være et net eller forhøjning omkring banen, som kan bruges som bander. 

Pointsystemet fungerer på samme måde, som det gør i tennis. Spillet handler mere om præcision og tålmodighed end fart og styrke, så tag dig god tid til at præcisere dine skud til modstanderen. 

De bedste fordele ved pedel tennis

I det at pedel tennis er en mere stille og rolig sport, så mindskes risikoen for sportsskader. Padel tennis er ret skånsom over for knæ og hofteled, da man ikke skal løbe og hoppe lynhurtig rundt på banen, som man for eksempel gør, når man spiller tennis eller badminton. 

Sportsgrenen er også forholdsvis nem og hurtig at lære, så du behøver ikke være erfaren sportsmand for at kunne spille med. Derfor er det den perfekte sport for alle aldre. Også små børn kan blive rigtig gode til padel tennis, uden at det kræver øvelse i flere år. Afslutningsvis er padel tennis en både hyggelig og social sport, som muliggør motion og socialt samvær på samme tid.

Del.

Skriv en kommentar