Motionscykel eller spinningcykel – hvad er forskellen?

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Mange danskere foretrækker cykling, når det kommer til træningsformer. Om sommeren er det sjældent et problem at få luftet jernhesten, men om vinteren mister utrolig mange mennesker motivationen.

Kulden og de glatte veje kan skræmme selv de mest hærdede cyklister væk fra cyklen om vinteren. En løsning for mennesker, der godt kan lide at cykle men ikke kan lide at cykle uden for om vinteren, er at cykle inden for i denne periode. Dog er det ikke nemt at vide, hvilken træningsmaskine man skal bruge til dette formål.

Der er tonsvis af maskiner at vælge mellem, men overordnet set kan indendørs maskiner til cykling inddeles i to kategorier: motionscykler og spinningcykler. Hvilken maskine der er bedst er en debat, der i den grad deler vandene på diverse fitnessfora på internettet.

Her er en kort oversigt over begge maskiner, så du selv kan vælge, hvilken maskine der passer bedst til dig.

Motionscyklen – en komfortabel maskine med mange features

➡️Se nogle af Danmarks bedste priser på motionscykler – klik her!

En motionscykel er ofte mere komfortabel end en traditionel spinningcykel. Du sidder oprejst og mere afslappet – ligesom på en helt almindelig cykel.

Den har et stort sæde, der giver dig en god komfort. Det er dog ikke alle cyklister, der kan lide det store sæde på motionscyklerne. Hvis du gerne vil indstille motionscyklen, er det muligt at flytte sædet frem eller tilbage og hæve eller sænke det, men det er sjældent muligt at indstille styret.

En motionscykel er udstyret med en computer, der informerer dig om alt, hvad du vil vide. Dette gælder blandt andet hastighed, distance, tid, kalorieforbrug, pulsmåling og meget mere. Ofte bruges denne computer til at styre motionscyklens belastning, men det er også muligt at finde motionscykler, hvor belastningen kontrolleres manuelt med et håndtag.

Motionscyklens svinghjul er placeret bagerst på cyklen, og den er lavet som et frihjul. Dette betyder, at du kan stoppe med at træde i pedalerne og lade svinghjulet køre, uden at pedalerne bevæger sig.

Motionscyklen kontrollerer belastningen ved hjælp af magneter. Hvis du hæver belastningen, placeres magneterne tættere på svinghjulet, hvilket giver øget modstand. Omvendt placeres magneterne længere væk fra svinghjulet, hvis du ønsker at have mindre modstand.

Fordelene ved en motionscykel er dens komfort og cykelcomputeren. Denne computer er ofte udstyret med diverse programmer, der indstiller belastningen for dig og informerer dig om, at du nu kører op eller ned ad en stejl bakke. Dette kan give en utrolig sjov og varieret træning. Hvis du døjer med ryggen, er en motionscykel bedre end en spinningcykel, da du får en oprejst siddestilling på motionscyklen.

Spinningcyklen – en maskine, der minder om en racercykel

➡️Se nogle af Danmarks bedste priser på spinningcykler – klik her!

Hvis du er vant til at benytte en racercykel, så vil du uden tvivl kunne lide en spinningcykel. Mange cyklister foretrækker spinningcyklen, da man sidder på samme måde som på en racercykel.

Hvis du er vant til at sidde på et smalt og hårdt racercykelsæde, kan det føles ubehageligt at sidde på motionscyklens store og bløde sæde.

En spinningcykel er sjældent udstyret med en cykelcomputer, men de kan købes separat. Spinningcyklens svinghjul sidder forrest på maskinen og er direkte forbundet til pedalerne. Både sæde og styr kan indstilles på en spinningcykel, hvilket mange cyklister kan lide.

Belastningen styres altid manuelt på en spinningcykel, og belastningen øges ved, at nogle læder- eller filtklodser presser på svinghjulet.

Fordelene ved en spinningcykel er, at du kan træde i pedalerne stående, og den minder om en ”rigtig” racercykel. Herudover har de fleste spinningcykler klikpedaler, det er dog en smagssag, om du foretrækker dette.

En spinningcykel har sjældent indbyggede programmer, da man indstiller belastningen manuelt. Derfor kan en spinningcykel være en smule mindre varierende, hvis man bruger den alene derhjemme.

Del.

Skriv en kommentar