Maven kan spænde ben for den store præstation – se hvordan du undgår det

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Sponsoreret indhold.

At holde kroppens funktioner i skak, er helt essentielt for at kunne opnå sine mål og præstere godt. Da er det ikke sjovt når maven driller. Maveproblemer er ved at blive en folkesygdom i Danmark, men hvad skyldes det og hvordan får man bugt med dem? Lad ikke maven komme i vejen for de gode præstationer, det kan du læse mere om her. 

Vigtigt at tænke på maven

Hvis du er optaget af at holde dig i god form, bør du ikke negligere maven. Maven er et af kroppens største organer, og har stor indvirkning på, hvordan vi har det i hverdagen. Hvis man gerne vil tage godt vare på sin krop, er det derfor helt essentielt også at tænke på maven og få løst små eller store maveproblemer, inden de bliver alt for generende. 

Maveproblemer kan nemlig hindre dig fra at nå de mål du gerne vil i forbindelse med fitness og træning. Årsagen til dette er, at det er svært at være aktiv når maven driller. Fordi vores mave udgør så stor del af kroppens funktioner, bliver vi meget inaktive, hvis maven driller. Det er svært at gøre ting fuldt ud, og det er svært at fungere som normalt og langt fra præstere. Hvis man gerne vil sætte en ny personlig rekord til træning, så nytter det ikke noget, at maven ikke opfører sig som den skal. 

Enten om det er et forbigående problem, eller noget mere kronisk, så gælder det om at få bugt med problemerne. Maveproblemer kan være helt uskyldige, og skyldes en masse forskellige faktorer. Lad os se lidt nærmere på hvad mavebesvær skyldes. 

Hvad skyldes mavebesvær?

Der findes alle mulige forskellige årsager til, at man har maveproblemer i større eller mindre grad. I de fleste tilfælde, kan det kobles til kost, motion og stress. De fleste af os har prøvet at maven driller når vi har stress. Det samme sker når vi er på ferie, og vores spisevaner og søvnrytme endrer sig drastisk. Det der er fælles for de fleste maveproblemer er, at det bliver enormt svært, at præstere som man gerne vil på træning. Det er ikke rart at være aktiv hvis man har mavesmerter der skyldes fordøjelsesproblemer af den ene eller anden art. 

Hvis du har ændret kost betragteligt i forbindelse med træning, så er det ikke mærkeligt, hvis din mave har brug for lidt tid til at vænne sig til det. Det er heldigvis nemt at regne ud, hvilken del af din kostplan der driller, men fordøjelsesproblemerne kan vare ved, og sætte en stopper for din præstation. 

To forskellige fordøjelsesproblemer

Der er tit to forskellige kategorier af fordøjelsesproblemer der kan gå ind og påvirke din præstation betragteligt. Det er enten tynd mave eller hård mave. Begge dele kan skyldes ubalance i tarmfloraen i din mave. En god tarmflora i din mave er alfa og omega, for at det hele skal fungere som det skal. Der er intet så irriterende som at have maveproblemer, når man skal præstere. Maveproblemer påvirker almentilstanden betragteligt og går derfor ikke kun udover dit træningsskema, men også dit generelle velbefindende. Derfor er det helt essentielt at man finder roten til problemerne, og kan behandle dem effektivt og skånsomt med populære lægemidler. 

Hvis du oplever problemer med tynd mave, så findes der heldigvis lægemidler der kan afhjælpe plagerne og genoprette balancen. Et af de mest effektive og populære er Imodium. Imodium hjælper med at få balance i dit fordøjelsessystem. Imodium kan findes hos apotekeren.dk her. At tage mælkesyrebakterier forebyggende og sørge for at holde tarmfloraen i skak, er en god måde at undgå maveproblemer af den ene eller anden art. 

Hvis du har problemer med hård mave eller forstoppelse som det også hedder, så er det et helt modsat middel der skal til. Det handler stadig om at få maven i balance, og det kan man stadig gøre med mælkesyre i enten tabletform eller mælkesyreholdige mejeriprodukter. Forstoppelse byder på meget ubehagelige symptomer, og derfor er det en god ide at tage lægemidler der hjælper med det samme. Microlax er effektivt til at lindre midlertidig forstoppelse og lette symptomer som mavepine, krampe, kvalme og oppustethed som tit kommer i forbindelse med forstoppelse. Her kan du købe Microlax i håndkøb.

Uanset om du har problemer med tynd mave eller forstoppelse så er det vigtigt at undgå problemet og få bugt med det. Der findes heldigvis hjælp at få på apoteket, og lægemidler er effektivt når plagerne er midlertidige. Det er alligevel en god ide at se nærmere på din kostplan, og om der er noget du kan ændre for at få maven bedre i balance på længere sigt, så det ikke kommer til at spænde ben for den store præstation. 

Del.

Skriv en kommentar