Løbetips: Sådan starter du med at løbe

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Løbetræning er en af de mest populære træningsformer i verden. Årsagen er, at det er utrolig let at komme i gang med at løbe. Du har to ben. Hvis de fungerer, skal den ene blot placeres foran den anden i et hurtigt tempo. 

Der kræves ikke dyrt udstyr eller et dyrt medlemskab. Helt fra jægersamler-stadiet har vi mennesker løbet for at holde os sunde og i god form. Men uden et rovdyr, der potentielt kunne jagte os, er det for mange mennesker svært at komme i gang med den gamle disciplin. Derfor får du hjælp her. 

Motivation og planlægning 

I dag kan det være fristende at blive hjemme i stedet for at træne. Derhjemme har vi masser af underholdning, der ønsker vores opmærksomhed. For eksempel kan vi blive i sofaen med vores mobiltelefon, vælge et af de 3 bedste udenlandske casinoer og begynde at spille. Her er der slots, blackjack-borde og meget mere, der kan få tiden til at gå i et hurtigt tempo.

Motivation er det første og sværeste punkt for at komme i gang med at løbe. Uden en motiveret løber, er der ikke noget at gøre. Det er kun meget få ting i vores liv, vi kan udholde at gøre uden motivation. Motivationen til selv det sureste arbejde er, at pengene skal bruges til at kunne levere mad på bordet. 

Motivationen til løbeturen kan være at komme i god form eller blot have en sundere hverdag. Den motivation kender vi alle sammen – særligt en søndag aften. Udfordringen er at vedholde denne motivation, når du dagen efter har glemt alt om, at du vil leve en sundere tilværelse. 

Nu kommer planlægningen ind i billedet. For at få den bedste oplevelse, skal du planlægge dine løbeture. 

Helt konkret betyder det, ifølge eksperter, at der skal laves en kalender, hvor løbeturen indgår. Det kan se vidt forskelligt ud, alt efter hvor seriøst du tager løbetræningen. Det vigtige er blot, at løbeturene kommer ind i kalenderen, så du kan forberede dig mentalt til at skulle løbe og har sat tid af til det. 

Forbedring kræver vedholdenhed 

For en nybegynder er motivationen en kæmpe udfordring. Flere ting som musik, en løbemakker eller en løbetræner kan naturligvis også styrke din motivation til løbet. 

Det positive er dog, at motivationen er en større udfordring i starten end for den lidt mere øvede løber. Man kan endda komme til at holde ret meget af løbeturen, af at pulsen stiger og af det perfekte beat til føddernes trampen i jorden. 

Demotiverende kan det naturligvis blive igen, hvis man ikke rykker sig synderligt på løbeturene. Hvis du løber med samme hastighed og den samme længde, gør du måske noget forkert. I de fleste tilfælde vil det have noget at gøre med din livsstil. Alkohol, cigaretter og fed mad hjælper på ingen måde din træning. 


Tilmeld dig et løb

En anden god måde at komme i gang på er at tilmelde sig et løb. På denne måde har du intet andet valg end at begynde at træne. Her vil kræves det af løberen, at løberen på hver eneste løbetur presset lidt ekstra. 

Hvis vi vil, kan vi alle sammen ende med at løbe en halvmaraton, hvis ikke en hel. Træningen skal blot være konsistent og løberen skal være motiveret til at trives med sin nye livsstil. 

Del.

Skriv en kommentar