Løb eller cykling – hvad forbrænder flest kalorier?

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

De fleste løber eller cykler med henblik på at forbrænde kalorier. Mange stiller derfor spørgsmålstegn ved, hvorvidt forbrændingen den samme, hvis man løber og cykler lige langt med samme intensitet? En direkte sammenligning af de to motionstyper viser, at du forbrænder mere, når du løber. Det betyder dog ikke, at løbetræning altid er det rette.

Årsagen til dette er, at du aktiverer flere muskelgrupper og udsætter dem for en større belastning, når du løber. Dertil vil løbetræning også giver en længere restitutionstid, hvor stofskiftet er øget. Det er forventeligt, at du forbrænder ca. 600 kcal i timen under løb, mens du kun forbrænder 500 kcal i timen, når du cykler med samme grad af anstrengelse.

Vanskeligt at holde samme intensitet på cyklen

Det er dog – i realiteten – vanskeligt at holde samme intensitet på cyklen. Når du cykler får du nemlig pauser, når det går ned ad bakke. Det samme gør sig gældende, når der er medvind. Det sænker intensiteten i forhold til løb, hvor du er nødsaget til at arbejde hårdt hele tiden. Det betyder dog ikke, at cykling en god motionsform, hvis du vil tabe dig.

Du kan cykle i markant længere tid, end du kan løbe. Det betyder, at du forbrænder flere kalorier. Samtidig bliver du ikke udsat for de voldsomme stød op gennem kroppen, du oplever under løb. Den bedste løsning opnås dog ved at kombinere de to motionsformer. De er særligt gode at kombinere, eftersom de belaster kroppen på forskelligt vis.

Afhænger særligt af intensitet

Du kan forbrænde mange kalorier ved både løb og cykling. Det afhænger særligt af den intensitet, du opnår. Derfor kræver det en vis intensitet, at forbrænde mange kalorier – særligt hvis du ønsker at gøre det på kort tid. Det handler dog ligeledes om den tid, der bruges på landevejene, løbebåndet eller motionscyklen – uanset din nuværende form.

Hvis du ønsker at forbrænde mange kalorier, så kræver det, at du investerer tid i motionscenteret eller på landevejen. Det er hårdt arbejde, men det er det værd. Derfor bør du altid snøre løbeskoene eller sætte dig op på cyklen med stor og brændende lyst til at give den alt, hvad du har at give. Det vil forbrænde flere kalorier og give dig en stor glæde.

Udstyr er vigtigt i begge sammenhænge

Hvad end du foretrækker løb eller cykling, så er det rette udstyr essentielt. Som angivet ovenfor, så udsættes du for voldsomme stød, når du løber – særligt hvis du løber på asfalt. Derfor er det vigtigt, du har investeret i gode løbesko, der giver optimal støtte og aflastning. Sådanne løbesko finder du nemmest ved at læse en grundig test af løbesko.

Det samme gør sig gældende i forbindelse med cykling. Motionscykling er vanskeligt på foldecykler med få gear og et tungt stel. Derfor bør du også investere i en racercykel eller en mountainbike, der harmonerer med dine præferencer i forhold til motionscykling. Ydermere, så er det også vigtigt, du investerer i sikkerhedsudstyr som cykelhjelm og –sko.

Du bør dog ikke være afskrækket fra at købe en foldecykel, hvis dit mål er at forbrænde kalorier. Sagen er nemlig den, at foldecykler fungerer ganske fint, hvis der ikke er det store behov for cykling henover længere distancer.

Selvom du blot cykler et par kilometer til og fra arbejde, så kan det hurtigt rende op i 100-300 kalorier afhængigt af intensitet. Selvom det måske ikke lyder af meget, så er det bestemt med til at gøre sit for, at du når dine mål.

Del.

Skriv en kommentar