Infrarød sauna – Er en IR sauna kuren mod dine ømme led og muskler?

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Infrarød sauna er den nye behandlingsform mod ømme muskler og kroniske smerter, der har vundet frem de seneste år. Men hvordan virker det, og hvilken effekt har det på din sundhed? Det har vi her på siden kigget lidt nærmere på, og herunder giver vi dig en kort opsummering på, hvad du skal have med i dine overvejelser, inden du vælger infrarød sauna som din næste behandling mod ømme muskler og stive led.

Hvordan virker en infrarød sauna

I en ir sauna finder man, modsat den normale sauna, hverken et højt niveau af luftfugtighed eller den meget høje temperatur. I stedet varmer den infrarøde sauna dig op med infrarøde stråler, som har evnen til at trænge ind til muskler, led og sener og give dig en behagelig varme i hele kroppen. Temperaturen i den infrarøde sauna bliver ikke mere end 40-60 grader, således at det bliver en behagelig oplevelse at gå i sauna. De infrarøde stråler skal ikke varmes op på samme måde som normale saunaer, og strømforbruget er sågar også lavere.

Hvad kan en infrarød sauna gøre for mig?

Over tid har man opdaget, at behandlinger med infrarøde saunaer har mange gode effekter for din sundhed og velvære. På det fysiske plan kan en behandling ved infrarød sauna have gode effekter på bl.a. smerter i led og muskler, forhøjet blodtryk, sclerose samt hudproblemer som fx akne. De infrarøde stråler har også haft positiv effekt på restitution efter hård træning, idet de øger blodcirkulationen der tilfører næring og ilt til kroppens muskler. Slutteligt kan det nævnes, at de infrarøde stråler også hjælper med udskillelsen af giftstoffer i kroppen. På det psykiske plan har man også kunnet måle positiv indvirkning på bl.a. stress. Alt i alt har en behandling ved denne nye type sauna rigtigt mange fordele, og bliver brugt af mange som en terapeutisk behandling, der forbedrer immunforsvaret samt giver en langsigtet positiv virkning på en lang række fysiske og psykiske problemer.

Kan en behandling ved infrarød sauna medføre bivirkninger?

Går man i behandling ved brug af en infrarød sauna, skal man vide, at selvom temperaturen og luftfugtigheden ikke er høj, er det vigtigt at man drikker rigeligt med vand, og holder sig hydreret under behandlingen. Ved denne type behandling er det nemlig sværere at holde øje med, hvor varm kroppen bliver, da de infrarøde stråler har en behagelig temperatur for kroppen, i modsætning til almindelige saunaer. For at undgå en overophedning, anbefaler vi at du drikker en masse vand under behandling, for at undgå de bivirkninger en overophedning kan medføre. Afslutningsvis er det vigtigt at nævne, at infrarøde stråler ikke har nogen skadelig effekt på kroppen. De infrarøde stråler der bruges under behandling, er de samme vi ser blive brugt til at holde fx madvarer og dyr varme. Vi anbefaler altid at have nogen i nærheden under behandlingen, som kan hjælpe til, hvis man kommer ud for at føle sig utilpas inde i saunaen.

Hvor og hvordan kan jeg gå i behandling ved brug af infrarød sauna?

Du kan booke en behandling ved denne nye type sauna ved forskellige behandlingssteder rundt om i landet. En behandling kan vare mellem 10 minutter til en time, mens priserne varierer mellem 300 kr. og 1300 kr. Har man mod på selv at erhverve sig en infrarød sauna til hjemmet, kan dette gøres for 7000 kr. og opefter afhængig af saunaens størrelse.

Hvornår skal jeg undgå at gå i behandling ved brug af infrarød sauna?

Det bliver frarådet at gå i infrarøde saunaer, hvis man er gravid eller ammer, hvis man lider af svære hjertesygedomme, har en pacemaker, har store åbne sår eller bruger kobberspiral som prævention.

Er du interesseret i at se, hvordan en IR sauna virker i virkeligheden, så kan du med fordel tage et kig på nedenstående video.

Del.

Skriv en kommentar