Hvor skal næste årtis superstjerner hen?

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Debatten har stået på i godt og vel et årti. Hvem er bedst? Lionel Messi eller Cristiano Ronaldo? Bare rolig, det er ikke en debat vi vil kaste os ud i her. Den lader vi jer om. Hvad der dog er interessant er, at begge spillere, omend ikke på vej på pension, med faretruende skridt nærmer sig en alder hvor et karrierestop er mere og mere realistisk. Men hvad skal vi så gøre? Hvem skal vi nu debattere i det næste årti?

Den blonde bomber og den franske magiker

Svaret er for mange er ligetil. Duellen om titlen som verdens bedste fodboldspiller vil snart stå mellem den norske Dortmundspiller Erling Haaland og den franske PSG-stjerne Kylian Mbappé. Begge er unge, begge er offensivspillere og begge er rygtet væk fra deres klubber i den nærmeste fremtid. Mbappé har kontraktudløb i 2022, hvor mange forventer han skifter til Real Madrid, og Haaland har en længere kontrakt, men han har en frikøbsklausul, der gør, at han kan erhverves for omkring 557 millioner kroner.

Så med de penge der svømmer rundt i Real Madrid, Bayern München, PSG og alle de store engelske klubber, så er der en vis sandsynlighed for, at begge inden for nærmeste fremtid tager et nyt skridt. Haaland for at komme fra en stor tysk klub og det sidste skridt op til en af Europas 4-5 stærkeste klubber. For Mbappé handler det om et ønske om at prøve noget nyt efter fire år i Paris. Dog følger der en heftig hyre med franskmanden, hvilket gør at det nok er de samme klubber som er inde i billedet for Haaland, der kan fiske efter Mbappé.

Så hvor skal de hen?

Mbappé har længe hintet til at skulle til Real Madrid, men klubber som Manchester City og Liverpool vil forsøge at lokke ham over den engelske kanal. Haaland er et lidt mere åbent blad, da han ikke har været så vokal omkring hvor han vil spille. Dog har Dortmunds direktør luftet tanken om at Real Madrid kunne friste Haaland. Det ville ikke være et dårligt sted. Kigger vi på spil på sport så er Real Madrid favoritter til at vinde den spanske liga med odds 1.83 i oktober. Men hvis man vil gætte sig lidt frem til hvor Haaland faktisk ender, kan det betale sig at se på, hvem der realistisk set vil gå efter ham. Ser man på hvem der har plads til en spidsangriber der vil kræve en plads på holdet med det samme, og samtidig kigger på, hvem der har penge til at lægge knap 700 millioner for spilleren bliver listen kort.

Buddene herfra er Manchester City, efter Sergio Agüero er rykket til Barcelona, fås der ikke en bedre erstatning end Haaland. Herefter følger Bayern, da Robert Lewandowski ikke holder evigt, og endeligt Manchester United hvor chancen for at spille sammen med og senere tage over for Cristiano Ronaldo, måske kan være tungen på vægtskålen med hensyn til at lokke Haaland til den røde del af Manchester. 

Skulle Mbappé mod forventing forlænge med PSG eller rykke til en anden klub end Real Madrid, forventes det dog at kongeklubben vil lægge næsten hvad som helst for at sørge for, at Haaland hentes ind i stedet for. Vi får helt sikkert begge at se på holdkortet hos endnu større klubber snart!

Del.

Skriv en kommentar