Hvad du skal kigge efter, når du leder efter et nyt aktivitetsur

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Annonce

Et godt aktivitetsur kan følge dig dag for dag og tracke alt, hvad du laver – hvornår du vågner, dit blodtryk, hvor mange skridt du går, hvor mange kalorier du forbrænder, hvor mange timer du sover med mere. Men hvilke funktioner er egentlig smartest at have i et aktivitetsur? Vi kigger nærmere på, hvilke funktioner der er smartest for dig at have kigge efter, når du skal finde dit nye aktivitetsur.

Et aktivitetsur med GPS

Hvis du vil bruge dit aktivitetsur til løb, cykling eller andre former for sport, er det ekstra fedt med indbygget GPS i uret. Det betyder nemlig, at du ikke behøver at koble uret til din smartphone, der skal ligge tungt i lommen, når du løber. Her klarer aktivitetsuret nemlig ærterne selv og tracker din sportsaktivitet.

Det eneste, du skal være opmærksom på, er, at et aktivitetsur med GPS ofte bruger mere strøm, og derfor skal du forvente at oplade det mere end aktivitetsure uden GPS.

Mål din søvn med dit aktivitetsur

Dit aktivitetsur kan ikke kun måle alle de aktiviteter, som du begiver dig ud på i løbet af dagen. Det kan også måle alle dine inaktive timer, for eksempel de timer, du bruger på at sove hver nat. Lige så vigtigt bevægelse og motion er for helbredet, lige så vigtigt er en god nats søvn. De fleste aktivitetsure vil automatisk tracke din REM-søvn – det vil sige den tid, du bruger på at drømme, samt hvilke timer og minutter du sover let, tungt eller er vågen.

Denne funktion er rigtig smart at have på dit aktivitetsur, så du sørger for at få den rigtige mængde søvn. Hvis du vågner op om morgenen og kan mærke, at du har sovet dårligt, kan du også altid tjekke dit aktivitetsur og se, om du har været vågen i løbet af natten, eller hvor mange minutters dyb søvn du har haft.

Et vandtæt aktivitetsur

Er du lidt af en vandhund eller nyder du løbeture i silende regn? Så skal du kigge efter et aktivitetsur, der er vandtæt. De fleste aktivitetsure kan håndtere sved – naturligvis – og kan tåle små stænk fra regn eller vandhanen, men ikke alle tåler en tur i havet.

Så hvis du dykker, svømmer eller sejler i kajak eller kano, når du dyrker sport, er det en supergod funktion at have. Du kan også finde et vandtæt aktivitetsur for en sikkerheds skyld, hvis uheldet er ude, og du taber det i vand eller lignende. Men er du mest i fitnesscentret, er det knap så en nødvendig funktion.

Vælg det rigtige design for dig

Designet på et aktivitetsur er også rigtig vigtigt. Selvfølgelig er det vigtigt, at det passer til din stil og til dig som person, men når du skal have et ur på, er det også vigtigt, at det føles behageligt, og at du næsten glemmer, du har det på.

Der findes heldigvis mange forskellige aktivitetsure i mange forskellige design, og de er ikke længere lige så store og klodsede, som de har været tidligere. Savner du for eksempel et aktivitetsur, der ligner et helt normalt ur eller et smykke, så findes det også – og der er bestemt ikke færre funktioner, blot fordi det er mindre.

Ønsker du en stor skærm med et godt overblik, findes de også i flotte modeller med et moderne design, der ikke ligner et almindeligt aktivitetsur.

Når alt kommer til alt, skal du finde et ur, der passer til dig og dine hverdagsaktiviteter. Går du lange ture, men rører du ikke ved vand, så behøver dit aktivitetsur ikke være vandtæt. Træner du indenfor og aldrig udenfor, så behøver dit ur ikke have GPS. For det bedste resultat skal du finde et aktivitetsur, der passer til dig og dine behov.

Del.

Skriv en kommentar