Håndboldtøj – Stort udvalg i tøj til håndbold

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Håndboldtøj er nok den vigtigste faktor udover håndboldsko udenfor selve spillet. Beklædningen er en vigtig del af sport, og især i håndbold, som er en meget hård fysisk sport, og derudover er harpiks en hård ting ved tøjet. Derfor er det vigtigt at spille håndbold i håndboldtøj, hvor der er stor fokus på svedtransport, pasform, bevægelighed og især slidstyrke. De to mest populære mærker i Danmark indenfor håndboldtøj er uden tvivl Adidas og danske Hummel.

Hvad er forskellen på håndboldtøj og almindeligt sportstøj?

Håndbold kan sagtens spilles i almindeligt sportstøj, som ikke er lavet specielt til håndbold. Men når man kommer op på et vis niveau, hvor intensiteten og brugen af harpiks kommer et niveau op, kan vi på det kraftigste anbefale kun at spille i rigtig håndboldtøj.

Håndboldtøj er lavet med en helt speciel pasform, som passer til de bevægelser kroppen laver i håndboldspillet, for at give dig, som spiller, de bedste betingelser på banen. Bevægelighed, funktionalitet og svedtransport er tre nøgleord i udviklingen af håndboldtøj. Svedtransporten er en af håndboldtøjets vigtigste funktioner, da håndbold er en meget hård og intensiv sport, som spilles indendørs. Derfor produceres der rigtig meget sved, hvilket hurtigt vil blive ubehageligt i tøj, som ikke er svedtransporterende.

Udover de tre nøgleord har vi også et fjerde og mindst ligeså vigtigt nøgleord – slidstyrke. Håndbold er uden tvivl en af de værste sportsgrene, når vi snakker om slid på tøjet. Udover at man i håndbold ofte har hård fysisk kontakt med modspilleren, hvor der bliver hevet og flået i tøjet, så er brugen af harpiks også rigtig hård ved tøjet. Derfor er slidstyrken også en anelse højere på håndboldtøj end på almindeligt sportstøj.

Hvad findes der er af håndboldtøj udover shorts og t-shirt?

Det er en selvfølge at shorts og t-shirt er det mest populære håndboldtøj. Det spilles der kamp i, men der trænes også i det. Håndbold er en indendørs sport, og derfor har man ikke brug for varmere træningstøj i samme grad, som vi eksempelvis ser det i fodbold.

På trods af at håndbold er en indendørssport, og der stort set kun spilles i shorts og t-shirt, må vi ikke glemme håndbolddragten. En håndbolddragt er en vigtig del af håndboldbeklædningen, da mange bruger den til at lave opvarmning i, men også til at holde musklerne varme, mens man sidder på bænken. I håndbold har man ikke de samme muligheder for at varme op under kampen, som man har i eksempelvis fodbold. I håndbold varmes der op før kampen og nogle gange i halvlegen. Derfor er en håndbold dragt utrolig praktisk og faktisk uundværlig.

Udover håndboldshorts, håndboldtrøjer og håndbolddragter har vi også specielle håndboldstrømper. De mest populære er Hummel Fire Knight Indoor Sock, som kan fås i både en kort og lang model, og i et hav af forskellige farver. Håndbold kan sagtens spilles i almindelige bomuldssokker, men det vil hurtigt blive ubehageligt og utrolig varmt for fødderne. Håndboldstrømper er svedtransporterende, og giver en ekstra støtte, udover den en håndboldsko giver.

Kan man spille håndbold andre steder end indendørs?

Når vi snakker håndboldtøj, er det vigtigt at være opmærksom på, at der ikke findes ret meget unisex, altså håndboldtøj, som passer til begge køn. Pasform er alfa omega for håndboldtøj, og derfor kan der ikke fremstilles håndboldtøj, som har en optimal pasform til både herrer og damer.

Udover pasformen har herrer og damer ofte også forskellige præferencer for, hvordan håndboldtøj skal sidde på kroppen. Eksempelvis ser vi ofte at damer gerne vil have så korte og stramme shorts som muligt, for at få den bedste bevægelighed og komfort. Her er det lige omvendt hos herrerne, som gerne vil have store og lange shorts, ofte gerne helt ned til knælængde. Fælles for herrer og damer er dog, at begge gerne vil have en lidt større t-shirt, som ikke er sidder tæt eller ligefrem stramt.

Del.

Skriv en kommentar