Gør din cykel god som ny

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

En ny cykel er fedt at få, men noglegange har man en kærlighed for sin gamle, der jo kører som en drøm, men bare ikke helt ligeså godt, som den gjorde engang.
Men fremfor at investere i en ny cykel, kan man give sin gamle cykel et nyt liv ved at udskifte forskellige dele.

I denne artikel giver vi dig en liste over 10 dele, som du kan udskifte for at få en cykel, der er mindst ligeså god som en ny.

  1. Gear

Der findes mange forskellige slags gear, men et af de mærker vi anbefaler er fra Shimano. Udover at være i god kvalitet og derfor har en lang holdbarhed, kan de også købes til en helt fair pris og så har de et kæmpe udvalg til både Mountainbike, Racer, Trekking og City.
Du kan købe Shimanogear her, og vælge i mellem bagskiftere, forskiftere, gearhåndtag, gearkabler, yderkabler og skifterdele.

  • Bremser

Alt efter om du er ude efter skivebremser, fælgbremser eller bremsekabler, så kan Shimano også helt klar noget her. Andre anbefalelsværdige mærker er Sram, ASHIMA, Avid, XLC og Mounty.

  • Dæk

Der findes ligeså mange dæk som der findes cykler, men kan kategoriseres indenfor MTB, Racer, Cyclocross, Gravel, City & Trekking, E-bikes, Dirt og BMX, Børnecykler og vinterdæk.
De mest solgte og bedst bedømte dæk kommer fra mærkerne Continental, Pirelli og Schwalbe.

  • Hjul

Nye hjul er oftere lidt dyrere end så mange andre dele til cyklen, men samtidig også et af de vigtigste ting, for at have en cykel, der drøner afsted. Her er de mest solgte fra DS Swiss, Shimano og Edco. Det bedst bedømte hjul er fra Exal og koster 639 DKK.
For at skifte hele sit hjul, kan man købe aksler enkelthvis og dermed spare en masse penge. Her er Mounty og BBB nogle af de bedste på markedet.

  • Pedaler

Pedaler er en ting, der er nemt at udskifte og som kan gøre en kæmpe forskel for dig. En billig pedal kan koste 30 DKK og kan komme helt op i et prisleje, der hedder 6.279 DKK for en Garmin Pedal. 
Den bedst bedømte pedal er endnu engang fra Shmano og er netop nu på tilbud til 399 DKK for en PD-M324 i sølv. Elsker du at pimpe din cykel og gøre den personlig, kan du også købe pedaler fra Reverse i pink, grøn eller blå. Disse koster 589 DKK.

  • Sadel

En god sadel kan bogstavelig talt redde din røv, når du har cyklet længe eller meget over en kortere periode. En god sadel er derfor nødvendig, hvis du cykler som din primære sport eller transportmiddel
De mest solgte sadler kommer fra Selle Italia, SQLab, Race Face og Fizik. Hvor de bedst bedømte sadler, er de klassiske lædersadler fra Brooks. De er både tidsløse i deres design og holdbarhed.

  • Slanger

En cykelrytters værste fjende er flade dæk, og det er kun gode slanger, der kan minimere den pine, at punktere. Her er de mest solgte slanger fra Continental både til Race og MTV, men også Schwalbe og Michelin er populære og billige.
Vi kan dog også anbefale slanger fra Cult, Panaracer og Kenda.

  • Stel og Forgafler

I denne kategori findes både støddæmpere, fjederforgafler, faste forgafter og stel. Forgafler til MTB og Trekkere er Rockshox og SR Suntour populære mærker og begge til en overkommelig pris. De er samtidig de bedst bedømte, og det er nok af en grund.
Skal man i stedet have en fast forgaffel er priserne langt lavere på omkring 200-500 DKK og her kan anbefales Point, Ritchey og XLC.
Skal man have et nyt stel, kan vi anbefale Ninner RTL 0 Steel, som både har et fedt look og er i virkelig god kvalitet. Er man til lidt billigere versioner er Votec, Santa Cruz, Mondraker og Dartmoor også rigtig gode bud.
Votec er samtidig et af de bedst bedømte mærker, og er ofte på tilbud med op til 40% så prisen da ligger på 4.139 DKK.

  • Styr

Der findes forskellige styr alt efter om du cykler MTB, Racer, Triatlon, City eller Trekking. De mest solgte styr er fra SRAM, Humpert, Zipp og KNCN. Men her adskiller det sig faktisk fra de bedst bedømte, undtaglen på prisen. De bedst bedømte er XLC, NC-17 og Trutativ og koster omkring 100 DKK.

  1. Håndtag

Der findes et bredt udvalg af håndtag, hvor de billigste koster omkring 30 DKK og de dyreste, igen fra Brooks omkring 700 DKK. Det kan dog betale sig at købe nogle lidt dyrere håndtag en 30 DKK hvis man vil undgår at de bliver slidt og at styret får gnavet sig igennem.
De bedst bedømte håndtag kommer fra Red Cycling Products, der samtidig har en fed detalje med metalkant i forskellige farver. De mest solgte håndtager kommer fra ODI, Ergon og ESI til en pris omkring 200 DKK.

Del.

Skriv en kommentar