Fodboldkampe du bør se live

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Der er en fantastisk fodboldkultur i Europa. I de fleste europæiske lande er fodbold nationalsport, den lokale liga får ekstrem stor opmærksomhed, klubberne har mange fans og kulturen omkring klubberne er intens. Nogen steder er niveauet dog lige lidt højere og nogle opgør er noget helt specielt, og en oplevelse der er værd at rejse efter.

El Clasico

Fodbold er en kæmpe ting i Spanien. Og det er det specielt i storbyerne Barcelona og Madrid. Og yderligere specielt er det, når det handler om klubberne FC Barcelona og Real Madrid – to af de største fodboldklubber i verden. Og to klubber der ofte køber verdens største fodboldtalenter.

Når de to klubber mødes, kaldes det for El Clásico. FC Barcelona og Real Madrid mødtes første gang i 1902, og når de støder sammen, er det en begivenhed hele Europa følger med i. Du kan spille på opgøret via bettingudenlicens.com. Dette både når det foregår på Camp Nou i Barcelona eller på Santiago Bernabéu i Madrid.

Opgøret er meget mere end fodbold. Der er også politiske undertoner i kampene. Mange ser det nemlig som en kamp for frigørelse af Catalonien, hvor Barcelona som bekendt er hovedstaden.

Lokalopgør i Milano

Også i Italien er fodbold noget specielt. Passionen er stor og faggrupperne meget markante. Specielt i Milano i Norditalien er fodbold noget stort. Byen har to store klubber, AC Milan og Inter Milano. Begge klubber spiller på San Siro Stadion, også kendt som Stadio Giuseppe Meazza, hvor der er plads til omkring 75.000 tilskuere.

Begge klubber har vundet adskillige italienske mesterskaber og en række andre trofæer, og er blandt de dominerende i europæisk fodbold. Når de to lokale klubber mødes er det noget helt specielt. Derby della Madonnina kaldes opgøret mellem de to klubber. Og det er værd at rejse for at opleve. Men du skal selvfølgelig være opmærksom på at det kan være svært at få billetter til kampen.

Fodboldkultur i England

De fleste fodboldfans fra hele verden har en engelsk fodboldklub de følger. Og der er mange rigtig store fodboldklubber i England. Men nogle er større end andre, og nogle opgør er helt specielle.

I Liverpool er lokaleopgøret mellem FC Liverpool og Everton noget specielt. I Manchester er der kampen mellem City og United og i London opgøret mellem Tottenham Hotspur, Arsenal og Chelsea, der giver ekstra opmærksomhed. Men også på tværs af dette er der store opgør, der er værd at rejse efter.

Specielt mange danskere elsker at følge med i det store opgør mellem FC Liverpool og Manchester United. To af de største fodboldklubber i verden. Og også et opgør der betyder så meget mere end fodbold. Det er nemlig også et opgør mellem de to største byer i Nordengland, og dermed en fodboldkamp med enorm prestige på spil. En fodboldkamp der virkelig er værd at rejse efter.

Andre opgør

Men der findes naturligvis mange andre fodboldopgør i Europa, der er værd at rejse efter. I Danmark er der kampene mellem FC København og Brøndby IF, der faktisk begynder at få international bevågenhed. Skotland har The Old Firm, opgøret mellem Rangers og Celtics i Glasgow som noget specielt og et også et opgør med store religiøse undertoner.

I Italien er der også i Rom gode muligheder for en stor fodboldoplevelse. Derby Della Capitale er opgøret mellem de to store klubber, AS Roma og SS Lazio, i Støvelandets hovedstad. Og så er der Tyrkiet, hvor passionen for fodbold også er enorm. Specielt i Istanbul hvor man skal opleve Fenerbahce og Galatasaray. Fodbold kan noget specielt og nogle fodboldkampe er noget helt specielt.

Del.

Skriv en kommentar