Find den perfekte gymnastik efterskole for dig

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Du ved, at ud vil på efterskole og du ved, at den skal have fokus på sport og bevægelse. Men der er er uendelige muligheder, og beslutningen om at vælge den rigtige kan være rigtig svær.
I denne her guide, vil vi hjælpe dig med at finde en gymnastikefterskole som vil give dig dit livs bedste år.

Linje- og valgfag

Hvad vil du primært bruge din tid på på efterskolen? Vil du forbedre din gymnastik eller måske lære nogle nye skills? Prøv at skriv en liste med alt hvad du interesserer dig for, dette kan både være ting du allerede går til eller som du kunne tænke dig at lære. Derefter kan du prioritere dine interesser alt efter hvor meget du vil dem. Nummer ét kan altså blive dit linjefag, hvor nummer 2 og 3 kan være dine valgfag.
Undersøg derefter de forskellige efterskoler, og brug udelukkelsesmetoden. Er der en efterskole, hvor du både kan have det linjefag og de valgfag som du ønsker? Hvis ikke, så skriv de efterskoler op, som tilbyder et eller flere af de fag som du ønsker.

Rejser, oplevelser og kulturen

Når du har fundet de efterskoler som har de linjer og valgfag, som du ønsker at have, er det tid til at fortsætte med udelukkelsesmetoden.
Her kan du gøre brug af de forskellige kanaler, som de fleste efterskoler har.
Eksempelvis har Vejstrup Efterskole både en Instagram, facebook og en YouTube, hvor eleverne laver vlogs. Gå i krig som en journalist og se, så meget som muligt. Skriv løbende positive og negative ting ned, som du støder på ved de forskellige efterskoler.
Her er det vigtigt at mærke efter inde i dig selv. Hvilke efterskole føles rigtigt? Altså helt bogstaveligt hvorvidt det kilder i maven eller ej, ved tanken om at starte på den eller den efterskole.

Økonomi og andre praktikaliteter

Det sidste vigtige du nu skal tage stilling til, er blandt andet økonomi. De forskellige efterskoler varierer lidt i forhold til pris. Du skal nu undersøge, hvad du skal betale for at gå på din top tre.
Hvis du ikke har aftalt et budget med dine forældre, eller hvem der nu, skal betale for opholdet, kan du samtidig præsentere de tre forskellige efterskoler. Det er vigtigt, det kun er dig der afgør beslutningen, men det er ikke sikkert, at dine forældre vil betale for den du allerhelst vil hvis den er langt dyrere end de andre muligheder.
Derudover skal du se på andre praktikaliteter. Vil du bo på eneværelse eller spiser du vegetarisk? De fleste muligheder er tilgængelige på efterskolen, men sørg for, at undersøge om de behov du nu engang har er noget, der tages hensyn til.
Måske vil du rigtig gerne langt hjemmefra eller måske vil du netop ikke.
Hvis du er er i tvivl, så endelig ikke tøv med at skrive en mail eller endnu bedre ringe og skrive til dem.

Husk du også altid har mulighed for at besøge de efterskoler, som du er interesseret i. Dette kan både være gennem informationsaftener, hvor de nuværende elever viser skolen frem, eller det kan være ved at besøge skolen og få en rundvisning og se hverdagen.

Når du først har valgt fagene på hjemmesiden, oplevet kulturen gennem sociale medier og undersøgt økonomi og andre praktikaliteter, burde du gerne have et følelse af, hvilken efterskole der er den perfekte for dig.

Del.

Skriv en kommentar