Dette skal du overveje, hvis du vil anskaffe en romaskine til hjemmebrug

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Når sommeren snart står for døren, begynder mange mennesker at træne endnu mere – måske for at være klar til at vise sig frem på stranden, eller måske fordi det gode vejr giver ekstra energi. Desværre er motionscentrene lukket for tiden, hvilket gør det svært for nogle at træne.

En maskine, der sørger for at træne stort set alle de store muskelgrupper er romaskinen. Dette giver en god, jævnt fordelt muskelmasse og sørger samtidig for, at man forbrænder mange kalorier på kort tid. Så bring fitnesscenteret hjem til dig selv med en romaskine. Her kan du læse, hvilke overvejelser, der er gode at have med når du skal anskaffe dig en selv.

Hvad er vigtigt for dig i romaskinen?

Man kan få romaskiner i flere forskellige prisklasser. Det er sjældent godt at købe den helt billige, da man for relativt lidt kan få en maskine, man bliver meget gladere for og kan bruge i meget længere tid fremover. Samtidig er det også sjældent, at man bør købe den dyreste model, da man sjældent for brug for alle de funktioner, der følger med sådan en. Du kan se, hvilke romaskiner der er bedst til prisen i en romaskine test.

Da romaskiner har mange forskellige funktioner, er det godt at tænke over, hvilke der er vigtigt for dig. Skal den f.eks. kunne gemme data fra flere forskellige personer, eller skal den kunne tilsluttes en mobil eller tablet? Desuden kan nogle modeller være let at pakke væk og f.eks. ligge ind under sengen, hvilket kan være en stor fordel, hvis du ikke har et helt rum dedikeret til træning.

Forskellige typer af romaskiner

Forskellen mellem de forskellige typer er modstanden. Der findes tre forskellige slags modstand, som er det, der giver din træning på romaskinen. De tre former er vandmodstand, luftmodstand og magnetmodstand.

Vandmodstand er den dyreste, men også den mest realistiske, da den giver samme følelse som en årer i vandet giver. Af denne grund, bliver vandmodstand også benyttet af de professionelle roere, når de træner på land.

Luftmodstanden skabes af små vinger, der giver større modstand, jo hårdere man trækker i håndtaget. På denne måde bliver træningen glidende og organisk.

Magnetmodstand skabes ved at en magnet trykker mod hjulet og skaber en naturlig modstand. Denne løsning kan være god at vælge til privat brug, da den både er mest lydsvag, og samtidig er den type, der er nemmest at vedligeholde og indstille.

Spørg en ekspert til råds

Alt dette kan godt virke forvirrende, hvis du er ny i feltet, og derfor kan det være en fordel at spørge om hjælp. En ekspert kan hjælpe med at finde den maskine, der passer bedst til dine behov, samtidig med at han eller hun kan hjælpe med at sætte dig ind i, hvordan en romaskine bruges optimalt, og hvordan man skal vedligeholde den.

Når du har sat dig ind i det, vil du også se, at en romaskine er en maskine med mange fordele, som bestemt er værd at anskaffe sig, hvis du gerne vil træne i hjemmet.

Del.

Skriv en kommentar