Danmarks største håndboldtalent syd for grænsen

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Det er de færreste, der kan nå op på det højeste niveau for deres sport. Men hvad er som fan, det bedste, hvis man ikke selv bliver stjerne? At se en ny verdensstjerne tage en sport med storm og komme op på allerhøjeste hylde. Naturligvis gerne på et hold man holder med. Præcis den følelse må fans af GOG, Flensburg-Handewitt og det danske herrelandshold i håndbold sidde med i disse måneder. For navnet Lasse Møller dukker oftere og oftere op på alles læber.

Danmarks største talent

Rundt på GOG’s venstreback, og snart på Flensburg-Handewitts’ løber der nemlig et håndboldtalent rundt ud over det sædvanlige. Indtil videre i sæsonen snitter Møller over 6 mål og 6 assists per kamp, hvilket er imponerende af det 22-årige stortalent. Han har taget rejsen op igennem GOG’s ungdomsrækker og har efter sin debut, udviklet sig til en større og større profil. Flere eksperter peger på ham som Danmarks største talent, og en spiller, der med de rigtige karrierevalg kan blive omdrejningspunkt på landsholdet de næste mange år. Grundet hans position er der da også naturlige sammenligninger til en anden venstreback, der bragede igennem på håndboldscenen som 22-årig, Mikkel Hansen.

I Henrik Toft-Hansens fodspor

Møller kan i Flensburg blive næste store profil, efter Henrik Toft-Hansen rykkede fra netop Flensburg til PSG tilbage i 2018 efter fem år i den tyske storklub. Toft udtalte i den forbindelse at PSG var svær at sige nej til og her spiller han også med Mikkel Hansen. Danskerens spil på håndbold banen har da også taget et skridt op efter skiftet til den ambitiøse franske storklub. Så nu er det spændende for de fleste håndboldfans, om Møller kan få en tilnærmelsesvis lige så stor karriere i Flensburg som Henrik Toft-Hansen, og i verden som Mikkel Hansen?

Niveauet er højt

Der er i hvert fald pres nok på. Sammenligningerne er uundgåelige. Men niveauet virker også til at være der. Møller er foran mange af sine jævnaldrende, og kan ting på en håndboldbane, som det har taget ældre spillere længere at lære. Han har indtil videre kunne spille sig til spilletid på landsholdet, hvilket viser et vist niveau. Danmark er favorit til at vinde EM 2020, hvis du spørger bookmakerne der har spil på håndbold, da de lige nu ligger med odds 3.25 efterfulgt at store håndbold Nationer som Frankrig og Sverige. Så det viser bestemt, at det kræver stort talent overhovedet at blive udtaget. Men kigger vi på Tyskland, så skal Møller naturligvis vænne sig til niveauforskellen på den danske og tyske liga. Tempoet er væsentligt højere syd for grænsen. Ligeså er niveauet. Omvendt er tolerancen for fejl lavere, da den mindste fejl kan afgøre en kamp på det niveau.

Potentiale til at blive topspiller i Flensburg-Handewitt

Flensburg-Handewitt er en top-klub i ikke bare Tyskland, men hele Europa. Men Lasse Møller har også potentialet til at blive en absolut top-spiller. Der er ingen tvivl om, at hvis han kan bide sig fast på Handewitt’s venstre back, så har han også bidt sig fast på venstre backen på landsholdet inden for den nærmeste fremtid, nu hvor han fået chancen for at spille sig ind der. Det vigtigste bliver i første omgang det mentale. Kan Møller stå for presset i den tyske klub fra både fans, ledelse og medspillere? Intet er garanteret, men han har håndteret det naturlige pres der har været indtil videre, med sammenligninger med Danmarks bedste håndboldspiller nogensinde. Så mon ikke han har det mentale i orden.

Fremtiden er lys, og fremtiden ser ud til at hedde Lasse Møller.

Del.

Skriv en kommentar