Badminton regler – Læs de vigtigste regler til badminton her!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Sponsoreret indhold

Badminton er en fantastisk sport, som udøves af rigtig mange mennesker på verdensplan. Sporten er populær blandt mange aldre, fordi det er let at afpasse spillets niveau til ens egne ønsker og ambitioner. Det kan være fantastisk at tage et spil badminton, hvor der er fuld fart på, og det er ligeledes sjovt at spille mere uambitiøst.

Hvis du ønsker at komme i gang med sporten, så er der nogle regler, du skal kende. Få styr på det grundlæggende, og byg videre derfra.

Sådan skal banen stilles op

Som velkendt spilles badminton på en rektangulær bane, med et net i midten. Nettet har til formål, at opdele hver modstanders banehalvdel, og at markere hvor fjerbolden skal skydes henover. Der er den regel, at netstolperne skal være 1,55 meter høje, og de skal stå lodrette, når nettet er udspændt. Hvis du vil være helt præcis med, hvordan nettet skal se ud, så bør du sørge for, at det er anmærket med et 75 mm bredt stofbånd i hvid.

Når man stiller banen op, skal der være styr på, om der spille single eller double. Ved single spil, skal banen måle 5,18 m. på baglinjen, og 13,4 m. på hele sidelinjen. Hvis man vil prøve kræfter med at spille double, så skal banen måle 6.1 m. på baglinjen.

Få styr på udstyret

Når man begynder på en ny sport, er det en rigtig god ide at have styr på de grundlæggende krav til det udstyr, som må medtages på banen. Hvis man har tænkt sig at skulle gå til konkurrencer, er der nemlig nogle krav og bestemmelser omkring ketsjer og fjerbolde. Bolden skal have 16 fastgjorte fjer, og længden må variere fra 62 til 70 mm.

Når man vil begynde til badminton, så er noget af det mest spændende at skulle anskaffe sig nok ketsjeren. Det kan være spændende at sætte sig ind i, hvilken type og mærke passer bedst til en selv, og det er nemt at købe denne slags udstyr på nettet. Ketsjeren må ikke overstige 680 mm. i samlet længde, og 230 mm. i bredden. Find en ketsjer, som passer til dine hænder på Badminton-Shop.com.

Kom i gang med at spille

Spillet starter med, at man server bolden, når alle spillere på banen er klar. Serven gives fra højre felt af banen, og modtages også på højre side af modstanderen. Hvis den servende spiller vinder, server vedkommende igen, og i denne omgang fra sin anden side af banen.

Det kan tage et stykke tid at få styr på, hvordan og hvornår man i single og double skifter banehalvdel, men man lærer det henad vejen. I bund og grund handler det om at få bolden til at ramme modstanderens banehalvdel. Kom godt i gang med badminton, og find det rigtige udstyr i dag.

Del.

Skriv en kommentar