Badetøj – Alt i Bade- & Svømmetøj

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Det er obligatorisk for både mænd og kvinder at bære badetøj i enhver dansk svømmehal, men det er naturligvis helt op til dig, hvilket badetøj du vil anvende.

”Badetøj skal ikke blot være funktionelt og slidstærkt. Det skal også have den helt rette pasform, være moderne og være nemt at tage af og på”.Disse ord kunne sikkert godt være kommet ud af din mund.

Det kan være svært at vælge ét sæt badetøj, når udvalget er så stort, men der er jo ingen, der siger, at man skal nøjes med ét sæt. Føler du dig på bar bund, så kan du få hjælp til at finde badetøj efter din smag.

Badetøj til kvinder og piger

Det er meget normalt, at kvinder og piger ejer op til flere sæt badetøj, da det kan være rart at have noget at skifte mellem. Badetøj til kvinder og piger kan deles op i to underkategorier, da der findes både badedragter og bikinier. De fleste elitesvømmere bruger badedragter, mens fritidssvømmere typisk bruger bikinier. Dyrker du svømning på et højt niveau, vil det normalt være et ufravigeligt krav, at du skal bære badedragt til både træning og konkurrence.

En badedragt, eller også omtalt som en heldragt, er en dragt, som sidder meget tæt til kroppen. Fordelen ved at vælge en tætsiddende badedragt er, at du kan vide dig sikker på, at dragten bliver ved med at sidde pænt – selv når du hopper i vandet eller svømmer med høj fart. Den garanti får du ikke med en bikini, som du ofte er nødt til at rette på for at få til at sidde ordentligt. Du skal ved køb af en badedragt overveje, om du helst vil have en dragt med lav eller høj benskæring. Derudover skal du tænke over, om du er mest til en dragt med åben eller lukket ryg.

Der er også mulighed for at købe todelt badetøj i form af en bikini, som består af trusser og bh. Bikinien dækker mindre hud end badedragten, så hvis du gerne vil vise dine flotte former frem på stranden eller ved poolen, bør du købe en bikini. Der findes bikinier for enhver smag, så der findes også en bikini, som kan fremhæve dine kvindelige former på flotteste vis. En bikini er ideel til solbadning, fordi du kan få sol på hele kroppen.

Badetøj til mænd og drenge

Mænd og drenge er generelt ikke lige så kræsne som kvinder og piger, når det kommer til valg af badetøj, men der bliver alligevel stillet en del krav. Du skal som mand kun købe én beklædningsgenstand, da et par badebukser er alt, hvad du skal bruge.

Der findes mange forskellige badebukser til mænd og drenge. Nogle badebukser er lange og løse, mens andre er korte og stramme. Foruden længden skal du også tage højde for kvaliteten, tørreevnen, komforten og andre vigtige detaljer.

Det er ikke helt ubetydeligt, om du vil købe badebukser til fritidsbrug eller konkurrencebrug. Der er nemlig nogle badebukser, der er mere egnet til elitesvømmere end fritidssvømmere – og omvendt. Dyrker du svømning på konkurrenceplan, skal dine badebukser være så korte og stramme som muligt, da badebukserne helst ikke skal skabe mere modstand end højst nødvendigt. Badebukser med en tætsiddende pasform mindsker modstanden i vandet og har dermed en positiv indvirkning på din tid. Hav dette in mente, når du skal shoppe badetøj.

Del.

Skriv en kommentar