ANNONCE: Pas på dine tænder, særligt når de er ekstra udsatte – læs gode råd fra din tandlæge i Kolding

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Annonce

Der anmeldes ca. 15.000 tandskader på børn i forsikringsselskaberne om året. Ca. 40% af disse bliver ikke til mere end en anmeldelse. Hvorvidt livslange omlavninger af et forsikringsdækket arbejde også er dækket af den samme forsikring, er helt afhængig af hvad der står i forsikringsbetingelserne. Læs derfor forsikringsbetingelserne nøje, så man helt er klar over, hvor meget dækningen gælder.

Hvis tænderne kommer til skade

Hvis man er uheldig under en træning eller en kamp, så er det med at reagere hurtigt og søge din tandlæge i Kolding. Jo hurtigere man handler, jo bedre og smertefri bliver den videre proces. Hvis behandlingen sker snarest muligt efter ulykken vil det vøre muligt at redde de fleste tænder. Det gælder også, hvis tænder er slået løs eller skæve.

Tænder, der har været slået helt ud af kæben og som er intakte, skal gemmes på vejen til skadestuen. Man får nemlig den bedste prognose for tanden, hvis tanden kan indsættes inden der er gået 20-60 minutter efter den bleve slået ud. En tandplejer vil ved hurtig reaktion kunne mindske efterfølgende tandpine og sørge for at skaden ikke kommer til at bringe flere bivinkninger med sig. Mundens sundhed er langt vigtigere end man tror. Et åbent sår i munden, i form af en manglende tand kan føre til en betændelsestilstand.

Forebyg skader på tænderne

Det er ultra vigtigt at passe på sine tænder, når man dyrker sport. Dyrker du sport, som håndbold, boksning, basketball, eller noget helt fjerde, som til tider kan være meget kontaktpræget? Når man dyrker sport kan der ske uheld. En albue i hovedet er hvad der kan ske, og vil så vidt muligt gerne passe på os selv. Specielt vil vi gerne passe på vores tænder, da de som noget af det eneste af hele kroppen, ikke kan hele sig selv eller gro ud igen. Et slag i ansigtet kan give langvarige tandskader, så derfor er det vigtigt at forebygge dette ved at beskytte sin mund. Det kan du gøre ved at bruge en tandbeskytter, når du dyrker idræt.

Helt klassiske tandbeskyttere dækker som regel de øverste tænder, og sørger for beskyttelse af brud på tænder eller flækket læbe. Der findes forskellige slags tandbeskyttere på markedet med hver sine foredele og ulemper. Alle slags tandbeskyttere bliver slidte med tiden og bør skiftes ud engang i mellem. Efter nogen tid, bliver de mindre effektive. Det er især vigtigt for teenagere, hvis mund og tænder stadig udvikler sig. Mange sportsudøvere får anskaffet sig en ny tandbeskytter efter hver sæson.

Kosmetisk krævende behandling

I Lov om tandpleje er der åbnet mulighed for at der kan ydes tilskud til protetisk behandling af ulykkesbetingede skader, som har medført en kosmetisk vansiring eller en funktionel ødelæggelse af tyggeorganet. https://www.godtsmil.dk/kolding er de tandlæger i Kolding der står til rådighed når skaden sker. Det er vigtigt at kontakte sin tandlæge, også selvom man måske bliver kørt til stadestuen. Hvis ikke de kan være der med det samme, så kan de i hvert fald være med til at mindske skaden på smerteskalaen eller senere gøre det kosmetisk pænere.

Hvis uheldet er ude, og man har knækket et stykke af sin tand, kan en porcelænskrone være løsningen. Procelænskronen dækker den skadede tands sider og top, og bliver lavet i samme farve som de andre tænder, så man undgår at den skiller sig ud eller knækker. Godt Smil er en billig tandlæge der har mulighed for at yde service og skabe resultater i høj kvalitet. De er særligt stolte af deres egne danske laboratorier. Her bliver der nemlig fremstillet alle former for procelænskroner i meget høj kvalitet, og de har altid fokus på at opnå flotte æstetiske løsninger til vores patienter. Ved at benytte sig af Godt Smil vil man få det mest harmoniske og naturlige slutresultat.

Del.

Skriv en kommentar