5 råd til en god løbetur

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Der kan være mange grunde til, at det sommetider er svært at komme ud at løbe. Især hvis du sidste gang havde en dårlig løbetur… Læs her om 5 råd til at skabe den gode løbetur.

  • Find en træningspartner

Løb sammen med en ven eller veninde, da det kan være ret hyggeligt og give en masse motivation. Find en træningspartner på samme niveau, så I kan hjælpe og råbe opmuntrende ord til hinanden, når det bliver hårdt på turen. En træningspartner mindsker også sandsynligheden for, at du skipper en løbetur, når I nu har planlagt turen. Den perfekte løbemarker bidrager til en god løbetur og et smil på læben.

  • Anvend sportstape/kinesiotape ved småskader eller genoptræning

Lad os slå det fast – Er du skadet bør du ikke løbe! Men har du småskader eller er i gang med et genoptræningsforløb, kan små løbeturer godt lade sig gøre. For at støtte og mindske smerter omkring foden eller knæet, kan du anvende sportstape eller kinesiotape. Det kan hjælpe dig til, at løbeturen bliver bedre og mere behagelig. Læs om hvordan du fjerner sportstape efter løb her.

  • Husk opvarmning

Du ved sikkert godt, at du bør varme op inden en løbetur, men du vælger alligevel at springe over? Men opvarmningen har mange forskellige funktioner og hjælper til at løbeturen bliver god. Ved opvarmning varmes kroppens muskler og led, samt øger hjerterytmen og kropstemperaturen, så kroppen er klar til løb.  At varme op gør ikke kun dit løb mere komfortabelt og lettere, men mindsker også risikoen for skader under din løbetur. Opvarmning bør tage 5 – 10 min, og der bør ikke gå for lang tid mellem opvarmningen og selve løbeuren – så vil fordelene være tabte.

  • Løb i et passende tempo

Selv om du løber med en træningspartner, bør du altid løbe i et tempo, hvor du føler dig komfortabel. Løber du hurtigt i starten, kan det blive rigtig hårdt til sidst, hvis turen er lang. Det kan resultere i en dårlig oplevelse. Så er det bedre at løbe i sit eget tempo, hvor man har en smule overskud og kan nyde turen imens. 

  • Husk udstrækning

Du bør strække ud efter hver løbetur og specielt efter lange løbeture og hårdere træning. Det bidrager samtidig til at give en god afslutning på løbeturen og mindsker ømhed i musklerne  dagen efter. Imens kan du hyggesnakke med din træningsmarker, hvor I kan planlægge næste løbetur.

Bonus: Husk at drikke rigeligt med vand, når du har svedt meget under løbeturen! Vask altid dit løbetøj efter løbeturen, så du har rent og duftende tøj til næste tur og ikke starter ud med svedlugtende løbetøj. Hvis du oplever, at dit tøj stadig lugter af sved efter en vask, kan du læse mere om, hvordan du fjerner svedlugten.

Del.

Skriv en kommentar